Σοκ προκάλεσε στις ΗΠΑ, αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη, η απόπειρα δολοφονίας του πρώην Αμερικανού προέδρου και νυν υποψηφίου για τις αμερικανικές εκλογές, Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσής του το Σάββατο, στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια.

Μάλιστα, ο φακός του Νταγκ Μιλς συνέλαβε τη συγκλονιστική στιγμή που σφαίρα από το όπλο του Τόμας Μάθιου Κρουκς κατευθυνόταν προς τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η αποτύπωση αυτής της στιγμής, που «συμβαίνει μία φορά στο εκατομμύριο», έγινε με μία κάμερα που καταγράφει εικόνες με ταχύτητα έως και 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο.

Ο φωτορεπόρτερ των New York Times, Νταγκ Μιλς, είπε τη Δευτέρα ότι δεν συνειδητοποίησε ότι τράβηξε την ιστορική φωτογραφία κατά την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ παρά μόνο όταν μία συντάκτρια εντόπισε τη διαφαινόμενη πορεία μιας σφαίρας που εκτοξεύτηκε από τον ελεύθερο σκοπευτή Μάθιου Τόμας Κρουκς που βρισκόταν σε μία στέγη 140 μέτρα από την προεκλογική συγκέντρωση στην οποία μιλούσε ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ, στην Πενσυλβάνια.

Διαβάστε ακόμα: Ντόναλντ Τραμπ: Έκανε την πρώτη εμφάνισή του μετά την απόπειρα δολοφονίας - Με επίδεσμο στο αυτί και υψωμένη γροθιά αποθεώθηκε

Από τους πυροβολισμούς σκοτώθηκε ένας 50χρονος άνδρας, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι δύο θεατές και ο Τραμπ τραυματίστηκε στο αφτί.

Η στιγμή που ο φωτογράφος κατάλαβε ότι πυροβόλησαν τον Ντόναλτ Τραμπ

«Όταν τον είδα να κάνει κάποιου είδος μορφασμό και να κοιτά στα δεξιά και μετά να πιάνει το αυτί του, και τον κοίταξα, και μετά έσκυψε, σκέφτηκα “θεέ μου, τον πυροβόλησαν”», είπε ο Μιλς στον CBS News. Ακόμη και όταν ο Τραμπ αποσύρθηκε από τη σκηνή από πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας, ο Μιλς, βραβευμένος με Πούλιτζερ, συνέχιζε να τραβάει φωτογραφίες. «Όταν συνέβη λοιπόν, παρόλο που το επιτελείο του πρώην προέδρου μου φώναζε να σκύψω και η Μυστική Υπηρεσία μας φώναζε να σκύψουμε, μάλλον δεν έκανα το πιο ασφαλές πράγμα, αλλά έτρεξα γύρω στο πλάι της σκηνής για να προσπαθήσω να απαθανατίσω αυτές τις στιγμές», εξήγησε. Ο Μιλς έστειλε αρχικά φωτογραφίες του Τραμπ με το ματωμένο αυτί και τη γροθιά του υψωμένη σε μία συντάκτρια. Στη συνέχεια θυμήθηκε ότι είχε φωτογραφίες από τη στιγμή που ο Τραμπ μιλούσε πριν από την αναταραχή.

Remarkable photo captures bullet midair near Trump's head

Όπως εξήγησε, η συντάκτρια τον κάλεσε πίσω και του είπε: «Δεν θα το πιστέψετε. Νομίζουμε ότι έχουμε μια εικόνα. Έχετε μια φωτογραφία της σφαίρας πίσω από το κεφάλι του». Η σφαίρα είναι ελάχιστα ορατή και διαφαίνεται μόνο όταν η φωτογραφία μεγεθυνθεί.

Pulitzer-winning photographer Doug Mills on capturing bullet near Trump at rally

Ειδικός στη σήμανση από το FBI επιβεβαίωσε ότι η εικόνα δείχνει τη σφαίρα να σχίζει τον αέρα, ανέφερε το CBS News. Δεν είναι σαφές αν αυτή είναι η σφαίρα που τρύπησε το αυτί του Τραμπ.

Πηγή: NY Post