Σοκ προκάλεσε στις ΗΠΑ, αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη, η απόπειρα δολοφονίας του πρώην Αμερικανού προέδρου και νυν υποψηφίου για τις αμερικανικές εκλογές, Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσής του το Σάββατο στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια.

Η απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, λοιπόν, έχει στρέψει τις έρευνες στα κίνητρα του 20χρονου δράστη.

Το τηλέφωνο του Τόμας Κρουκς δεν έχει προσφέρει στους ομοσπονδιακούς ερευνητές σαφείς εξηγήσεις σχετικά με το γιατί ο 20χρονος από τα προάστια του Πίτσμπουργκ προσπάθησε να δολοφονήσει τον Τραμπ, δήλωσαν πηγές των υπηρεσιών επιβολής του νόμου στην εφημερίδα «The Post».

Οι ερευνητές έχουν στρέψει τώρα την προσοχή τους στον φορητό υπολογιστή του δράστη, με την ελπίδα να ανακαλύψουν στοιχεία για τα κίνητρά του, στην προσπάθειά τους να δώσουν απαντήσεις για μια απόπειρα δολοφονίας που προκάλεσε παγκόσμιο σοκ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2pel2qqpvht)

Οι κινήσεις του δράστη πριν από την απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ

Οι ερευνητές κατάφεραν να συγκεντρώσουν κάποια στοιχεία σχετικά με τις κινήσεις του Κρουκς πριν από τους πυροβολισμούς στις 6:11 μ.μ. (τοπική ώρα) το Σάββατο στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια. Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, αγόρασε 50 σφαίρες από την Allegheny Arms & Gun Works και μια μεταλλική σκάλα από το Home Depot, την οποία χρησιμοποίησε για να ανέβει στην οροφή ενός εργοστασίου, με σαφή οπτική επαφή στο βήμα όπου πραγματοποιούσε την ομιλία του ο Τραμπ, ανέφεραν οι πηγές.

Διαβάστε ακόμα: Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Ο φωτογράφος που έβγαλε την απίστευτη φωτογραφία με τη σφαίρα δίπλα στο κεφάλι του πρώην προέδρου των ΗΠΑ εξηγεί πώς την τράβηξε

Οι πηγές δήλωσαν ότι το τουφέκι εφόδου τύπου AR που χρησιμοποίησε ο 20χρονος ανήκε στον πατέρα του - τον Μάθιου Μπράιαν Κρουκς, έναν πιστοποιημένο σύμβουλο που εγγράφηκε για να ψηφίσει το Ελευθεριακό Κόμμα των ΗΠΑ.

Ο πατέρας κάλεσε την Αστυνομία κάποια στιγμή το Σάββατο για να αναφέρει ότι ο γιος του αγνοείται - μαζί με ένα από τα περίπου 20 όπλα που είχε στην κατοχή του και διατηρούσε στο ταπεινό προαστιακό σπίτι τους, περίπου 25 λεπτά νότια του Πίτσμπουργκ, σύμφωνα με πηγές.

Who Was Thomas Matthew Crooks, Trump Rally Shooter? | WSJ

Τα σχολικά χρόνια του Τόμας Κρουκς

Εν τω μεταξύ, ο Τζιμ Ναπ, ο οποίος εργαζόταν ως σύμβουλος στο σχολείο όπου φοίτησε ο 20χρονος δράστης, δήλωσε ότι ο Κρουκς ήταν πάντα ήσυχος και κλεισμένος στον εαυτό του, αν και είχε μερικούς φίλους. Δεν ήταν μια περίπτωση που τον απασχόλησε στη δουλειά του, σπάνια τον συναντούσε, επειδή «δεν ήταν ένα παιδί που είχε ανάγκη», είπε ο Ναπ. «Τα παιδιά δεν τον έβριζαν, δεν τον εκφόβιζαν», συμπλήρωσε.

Ο πρώην σχολικός σύμβουλος δήλωσε επίσης ότι δεν ήξερε ποτέ ότι ο Κρουκς ήταν πολιτικοποιημένος με οποιονδήποτε τρόπο, ακόμα και όταν άλλα παιδιά φορούσαν μερικές φορές ρούχα με διακριτικά του Τραμπ ή του Μπάιντεν.

«Οποιοσδήποτε θα μπορούσε να ξεσπάσει, οποιοσδήποτε θα μπορούσε να έχει προβλήματα», είπε ο Ναπ. «Κάτι κινητοποίησε αυτόν τον νεαρό και τον οδήγησε να πάει χθες στο Μπάτλερ και να κάνει αυτό που έκανε».

Η «New York Post» μετέδωσε ότι μια γειτόνισσα, η 38χρονη Κέλι Λιτλ, δήλωσε ότι δεν είχε πολλά να προσφέρει στους ερευνητές - αλλά είπε ότι έμαθε ότι ο Κρουκς είχε μια μεγαλύτερη αδελφή, που ονομάζεται Κάθριν.

Τώρα οι Αρχές στρέφονται στο παραμικρό στοιχείο που μπορεί να φωτίσει τα κίνητρα του Κρουκς. Από τους πυροβολισμούς σκοτώθηκε ένας 50χρονος άνδρας, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι δύο θεατές και ο Τραμπ τραυματίστηκε στο αυτί, ενώ ο δράστης εξουδετερώθηκε επί τόπου.