Την απόφασή του να μετακομίσει τα κεντρικά γραφεία της Space X και του Χ από την Καλιφόρνια στο Τέξας ανακοίνωσε εξοργισμένος ο Έλον Μασκ. Υπενθυμίζεται ότι στο Τέξας βρίσκονται ήδη απο το 2021 τα κεντρικά της Tesla.

Όπως εξηγεί σε αναρτήσεις του στο Χ η απόφασή του αυτή λήφθηκε μετά την ψήφιση νόμου στην Καλιφόρνια που απαγορεύει στα σχολεία να ζητούν από το προσωπικό τους να αποκαλύπτουν πληροφορίες για τη φυλετική ταυτότητα των παιδιών.

*Διαβάστε ακόμα: ΗΠΑ: 45 εκατ. δολάρια τον μήνα στον Τραμπ από τον Έλον Μασκ - Ο γνωστός μεγιστάνας υποστηρίζει την εκστρατεία του υποψήφιου Προέδρου


«Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» λέει ο Μασκ για τον νόμο στην Καλιφόρνια

«Αυτό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Εξαιτίας αυτού του νόμου και πολλών άλλων που προηγήθηκαν, οι οποίοι επιτίθενται τόσο σε οικογένειες όσο και σε εταιρείες, η SpaceX θα μεταφέρει τώρα τα κεντρικά της γραφεία από το Hawthorne της Καλιφόρνιας στο Starbase του Τέξας» έγραψε στην ανάρτησή του ο δισεκατομμυριούχος. Αργότερα πρόσθεσε ότι τα κεντρικά γραφεία της X θα μεταφερθούν, επίσης, από το Σαν Φρανσίσκο στο Όστιν.


«Έκανα σαφές στον κυβερνήτη Νιούσομ πριν από περίπου έναν χρόνο ότι νόμοι αυτού του είδους θα αναγκάσουν οικογένειες και εταιρείες να εγκαταλείψουν την Καλιφόρνια για να προστατεύσουν τα παιδιά τους», πρόσθεσε.


Ο νόμος στην Καλιφόρνια και η τρανς κόρη του Μασκ

Το αν τα σχολεία θα πρέπει να ενημερώνουν τους γονείς για το φύλο των παιδιών τους έχει γίνει αντικείμενο μεγάλης συζήτησης στις ΗΠΑ.

Η κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ υποστηρίζει ότι οι μαθητές έχουν δικαίωμα στην ιδιωτικότητα αλλά όσοι διαφωνούν με τη θέση αυτή υποστηρίζουν ότι οι γονείς έχουν δικαιώμα να γνωρίζουν τι συμβαίνει με τα παιδιά τους.

Ο Μασκ, ο οποίος έχει μια κόρη τρανς, στο παρελθόν έχει δηλώσει ότι «στηρίζει» τέτοια άτομα εκφράζοντας τη διαφωνία του με τις αντωνυμίες για τις οποίες έχει πει ότι είναι «αισθητικός εφιάλτης».

Το 2022, όπως ανέφερε το περιοδικό People, η 18χρονη τότε κόρη του Μασκ έλαβε άδεια να αλλάξει νόμιμα το όνομα και το φύλο της σε Βίβιαν Τζένα Γουίλσον. Απέβαλε το όνομα της οικογένειας Μασκ και πήρε, αντ' αυτού, το πατρικό όνομα της μητέρας της, Τζαστίν Γουίλσον.

Όταν ρωτήθηκε για την αποξενωμένη τρανς κόρη του τον Οκτώβριο του 2022, ο Μασκ δήλωσε στους Financial Times ότι «δεν μπορείς να τους κερδίσεις όλους» και υποστήριξε ότι έχει καλές σχέσεις με όλα τα άλλα παιδιά του.

Ο Μασκ δήλωσε επίσης στους Financial Times ότι η απόφαση της κόρης του προκλήθηκε από «νεομαρξιστές» στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

«Για αυτόν τον νόμο αυτό και αρκετούς άλλους που προηγήθηκαν και επιτίθενται στις οικογένειες και τις εταιρείες, η SpaceX θα μεταφέρει τα κεντρικά της από το Χόθορν της Καλιφόρνια στο Στάρμπεις του Τέξας» έγραψε στο Χ ο Μασκ.