Πατέρας στην Αριζόνα καταδικάστηκε για τον θάνατο της δίχρονης κόρης του, η οποία κατέληξε μέσα στο όχημα που την είχε ξεχάσει για περισσότερες από τρεις ώρες, κάτω από τον καυτό ήλιο.

Ο 37χρονος Κρίστοφερ Σκολτς, πατέρας τριών παιδιών, ισχυρίστηκε ότι άφησε τη μικρή Πάρκερ μέσα στο αυτοκίνητο μόνο για μισή ώρα, αφού επέστρεψαν από ψώνια, επειδή δεν ήθελε να την ξυπνήσει.

Ωστόσο, όπως αποκαλύφθηκε στο δικαστήριο, ο 37χρονος την ξέχασε για τουλάχιστον τρεις ώρες, μέχρι την ώρα που επέστρεψε η γυναίκα του στο σπίτι και βρήκε το παιδί νεκρό.

Το ξέσπασμα της μητέρας και η "συγγνώμη" του πατέρα

«Σου είπα να μην τα αφήνεις στο αυτοκίνητο. Πόσες φορές σ' το είπα;», είχε γράψει σε μήνυμά της η μητέρα μετά την τραγωδία.

«Μωρό μου, συγγνώμη... Μωρό μου, η οικογένειά μας... Πώς μπόρεσα να το κάνω αυτό; Σκότωσα το παιδί μας, δεν πρέπει να είναι αλήθεια», της είχε απαντήσει.

Ο Κρίστοφερ υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι επέστρεψε στο σπίτι στις 14:30 και πάρκαρε το αυτοκίνητο έξω, καθώς το γκαράζ ήταν γεμάτο με εξοπλισμό γυμναστικής. Είπε ότι ξέχασε πως είχε το παιδί στο καθισματάκι του στο πίσω μέρος του οχήματος και το κατάλαβε όταν επέστρεψε η γυναίκα του στις 4 το μεσημέρι.

Ωστόσο, τα πλάνα από κάμερα ασφαλείας που εξετάστηκαν από την αστυνομία τον δείχνουν να επιστρέφει λίγο μετά τις 12.30 μ.μ., αφήνοντας την Πάρκερ στο αυτοκίνητο, με τον υδράργυρο να δείχνει 42 βαθμούς Κελσίου και για πάνω από τρεις ώρες.

«Ο Κρίστοφερ Σκολτς ξεχάστηκε παίζοντας playstation», ανέφερε η καταγγελία.

Τα άλλα δύο παιδιά του ζευγαριού αποκάλυψαν ότι ο πατέρας τους τα άφηνε συχνά στο αμάξι. Η σύζυγός του παρακάλεσε τον δικαστή να τον αφήσει ελεύθερο εν αναμονή της δίκης, αποκαλώντας το περιστατικό ως «μοιραίο λάθος».