Φωτιά ξέσπασε χθες, Τετάρτη 17/07, σε πολυώροφο εμπορικό κέντρο στη νοτιοδυτική Κίνα, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 16 ανθρώπους.

*Διαβάστε εδώ: Σοκαριστικό βίντεο: 58χρονη στις ΗΠΑ πνίγηκε στα ρηχά πισίνας και οι άλλοι λουόμενοι απλά αδιαφορούσαν

Η φωτιά εκδηλώθηκε από μέχρι στιγμής άγνωστη αιτία, χθες βράδυ (τοπική ώρα), στην Τσιγκόνγκ -πόλη περίπου 2,5 εκατομμυρίων κατοίκων στην επαρχία Σετσουάν- σε απόσταση 1.600 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Πεκίνο.

Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και κατάσβεσης έλαβαν τέλος σήμερα περί τις 03:00 (τοπική ώρα• χθες στις 22:00 ώρα Ελλάδας), ανέφερε το Νέα Κίνα, επικαλούμενο αξιωματούχους των τοπικών υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Περίπου 30 άνθρωποι διασώθηκαν και παραλήφθηκαν από τραυματιοφορείς, ανέφερε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε εμπορικό κέντρο στο ισόγειο κτιρίου 14 ορόφων και εξαπλώθηκε, πέρα από το ισόγειο, στον 4ο, στον 5ο και στον 6ο όροφο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πλάνα που μετέδωσε το CCTV εικονίζουν πυκνό μαύρο καπνό να αναδίδεται από κτίριο πάνω σε οδική αρτηρία.

Άλλα βίντεο που κυκλοφόρησαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και το Γαλλικό Πρακτορείο σημειώνει πως δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει εικονίζουν περίεργους μπροστά σε κτίριο που μοιάζει να είναι αυτό στα πλάνα της κρατικής τηλεόρασης, πυροσβέστες και ασθενοφόρα.

Η πυροσβεστική και οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών ειδοποιήθηκαν χθες στις 18:11 (13:11 ώρα Ελλάδας) και αναπτύχθηκαν αμέσως δυνάμεις, που την έσβησαν «στις 20:20» (15:20), σύμφωνα με το CCTV.