Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε στην αίθουσα της ολομέλειας της Ευρωβουλής στο Στρασβούργο μια Ρουμάνα ακροδεξιά, αντιεμβολιάστρια ευρωβουλευτής, που φώναζε συνθήματα στη διάρκεια της συζήτησης για την υποψηφιότητα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για μια νέα θητεία στο τιμόνι της Κομισιόν.
Expulsan a la ultraderechista Diana Sosoaca del Parlamento Europeo con un bozal en la boca

«Σκοτώσατε ανθρώπους. Δικαιούμαι να μιλήσω», φώναζε η ρωσόφιλη αντιεμβολιάστρια ευρωβουλευτής Νταϊάνα Σοσοάτσα, κρατώντας στα χέρια της εικόνες του Χριστού και της Παναγίας, διακόπτοντας την ομιλία της επικεφαλής της ομάδας Renew, Βαλερί Χαγέρ, αν και τα πυρά της στρέφονταν, όπως φαίνεται, κατά της Φον ντερ Λάιεν, η οποία έχει αποτελέσει συχνά στόχο παραπληροφόρησης για την πανδημία, που διαδίδουν συνωμοσιολόγοι.
Diana Șoșoacă, scoasă cu forța din Parlamentul European. Și-a pus botniță și a ridicat o icoană

Η πρόεδρος της Ευρωβουλής, Ρομπέρτα Μέτσολα, ζήτησε να απομακρυνθεί η Νταϊάνα Σοσοάτσα από την αίθουσα λέγοντας: «Πόσοι χρειάζονται για να τη βγάλουν έξω;».

Η Ρουμάνα ευρωβουλευτής, επικεφαλής του κόμματος SOS, αποβλήθηκε τελικά από την αίθουσα, αν και αντιστάθηκε αρχικά φωνάζοντας στο προσωπικό ασφαλείας: «Μη με αγγίζετε! Έχω το δικαίωμα να μιλήσω. Εκπροσωπώ τους Ρουμάνους που με ψήφισαν!».

La protesta dell'eurodeputata romena fuori dall'Aula con la museruola e l'icona ortodossa