Ο μεγιστάνας Τζ. Μάικλ Κλάιν έβαλες τέλος στη ζωή του, πηδώντας από τον 20ό όροφο πολυτελούς ξενοδοχείου στο Μανχάταν. Ο 64χρονος, πατέρας έξι παιδιών, αφήνοντας ένα σημείωμα, πήδηξε από το ξενοδοχείο μετά την καταστροφή της επιχείρησής του, μετέδωσε η Daily Mail.

O Κλάιν, συνιδρυτής της εταιρείας έκδοσης εισιτηρίων κινηματογράφου Fandango, πήδηξε από το ξενοδοχείο The Kimberly Hotel και προσγειώθηκε σε μια αυλή στον τρίτο όροφο το πρωί της Τρίτης.

Η επιχείρηση του Κλάιν είχε δυσκολευτεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας που είδε τις κινηματογραφικές αίθουσες να κλείνουν ή να αναγκάζονται να ακολουθούν περιορισμούς στον αριθμό των θεατών που επιτρέπονταν να εισέρχονται για σχεδόν δύο χρόνια.

Ο μεγιστάνας άφησε σημείωμα πριν αυτοκτονήσει

Ήταν επίσης διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία χρηματοδότησης νεοφυών επιχειρήσεων Accretive. Το περιεχόμενο του σημειώματος που φέρεται να άφησε πριν αυτοκτονήσει δεν είχε δημοσιοποιηθεί μέχρι την Τετάρτη.


Η εταιρεία του "χτυπήθηκε" από την πανδημία

Ο πλούτος του Κλάιν τον έκανε να αποκτήσει πολλά σπίτια πολλών εκατομμυρίων δολαρίων στο Χάμπτονς στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης, στο Γκρίνουιτς του Κονέκτικατ και στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα. Ένα από αυτά είναι ένα αρχοντικό 20,75 εκατομμυρίων δολαρίων δίπλα στη λίμνη, το οποίο αγόρασε κατά τη διάρκεια της πανδημίας τον Δεκέμβριο του 2020, αναφέρει η Palm Beach Daily News.

Τα τελευταία χρόνια η Fandango είχε δυσκολευτεί αφού η προσέλευση στους κινηματογράφους ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτη κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η εταιρεία προσπάθησε να στραφεί στο streaming, αλλά ανέφερε απώλεια κερδών το 2023.

Michael Cline-How Much Money to Raise?

Ο Κλάιν, ο οποίος ήταν παντρεμένος με τη σύζυγό του, Πάμελα, για σχεδόν 30 χρόνια, αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Cornell και απέκτησε MBA από το Πανεπιστήμιο Harvard. Σε ένα προφίλ από το Πανεπιστήμιο Fordham περιγράφηκε ως «κατά συρροήν επιχειρηματίας» και ως κάποιος που «βοήθησε στο να εμπνεύσει φοιτητές». Ο Κλάιν ήταν επίσης εκτελεστικός πρόεδρος της Juxtapose - μιας άλλης εταιρείας που ειδικεύεται στη χρηματοδότηση νεοφυών επιχειρήσεων.