Την αποχώρησή του από την προεκλογική κούρσα για τις εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, ενδεχομένως μέσα στο Σαββατοκύριακο, θα ανακοινώσει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με δημοσίευμα του έγκυρου ειδησεογραφικού ιστότοπου Axios.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρίσκεται σε κατ’ οίκον απομόνωση, καθώς βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό μετά από συγκέντρωση στο Λας Βέγκας.

*Διαβάστε ακόμα: "Εμφύλιος" στους Δημοκρατικούς: Μετά τους Ομπάμα, Πελόζι και άλλα στελέχη αμφισβητούν την ικανότητα Μπάιντεν να ηγηθεί


Τζο Μπάιντεν: Ζητεί δημοσκοπήσεις για ενδεχόμενη αντιπαράθεση Καμάλα Χάρις - Ντόναλντ Τραμπ

Στελέχη του κόμματος συνεχίζουν, όμως, να τον πιέζουν να παραιτηθεί υπέρ κάποιου άλλου στελέχους του κόμματος, επιμένοντας ότι δεν έχει ελπίδα να νικήσει τον Τραμπ. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι την πληροφορία διαψεύδει το επιτελείο Μπάιντεν, που όμως επιβεβαιώνει ότι ο πρόεδρος ζητά δημοσκοπήσεις για ενδεχόμενη αντιπαράθεση της αντιπροέδρου Χάρις με τον Τραμπ.

Άλλα αμερικανικά μέσα ανέφεραν χθες ότι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών εμφανίζεται πλέον περισσότερο ανοικτός στις συζητήσεις περί αποχώρησής του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2sw2vqwta4h)

ΗΠΑ: Οι πιέσεις στον Μπάιντεν από Σάμερ, Πελόζι, Ομπάμα και Κλίντον

Μετά τον επικεφαλής της Γερουσίας, Τσακ Σάμερ, το περασμένο Σάββατο και την πρώην επικεφαλής της Βουλής, Νάνσι Πελόζι, την Τετάρτη, χθες ήταν η σειρά του Μπαράκ Ομπάμα να ασκήσει πίεση. Αν και ο πρώην πρόεδρος έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει ότι την απόφαση θα πάρει ο Μπάιντεν, και μόνο αυτός, σύμφωνα με δημοσίευμα των «New York Times» ο Ομπάμα είπε σε στενούς συνεργάτες του ότι δεν βλέπει τρόπο ο Μπάιντεν να κερδίσει τον Τραμπ και γι’ αυτό ο νυν πρόεδρος πρέπει να εξετάσει σοβαρά τη βιωσιμότητα της υποψηφιότητάς του.

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος κινούνται, σύμφωνα με το Axios, οι Μπιλ και Χίλαρι Κλίντον.


Οι Δημοκρατικοί ανησυχούν ότι η κατάρρευση της δημοτικότητας του Μπάιντεν θα παρασύρει και τους υποψηφίους του κόμματος στο Κογκρέσο. Φοβούνται ότι αυτό θα καταγραφεί στις δημοσκοπήσεις των επόμενων ημερών, μετά και την ολοκλήρωση του συνεδρίου των Ρεπουμπλικανών χθες τα ξημερώματα, με ομιλία του Τραμπ.

Μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου την προτελευταία ημέρα, ο αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς κάλεσε τους Αμερικανούς να «επιλέξουν νέο δρόμο» ψηφίζοντας τους Ρεπουμπλικανούς. Στην ομιλία αποδοχής της υποψηφιότητάς του, ο 39χρονος γερουσιαστής του Οχάιο μίλησε για «ιερό καθήκον υπεράσπισης του αμερικανικού τρόπου ζωής», που το ευλογεί ο Θεός. Εκθείασε για αρκετή ώρα τον Τραμπ, πρόβαλε την καταγωγή του από φτωχή εργατική οικογένεια και υιοθέτησε πλήρως τα συνθήματα του κινήματος MAGA, που παλαιότερα αποδοκίμαζε. Αρκετοί από τους συνέδρους εμφανίστηκαν με λευκούς επιδέσμους στα αυτιά, για να δείξουν τη στήριξή τους στον Τραμπ.


Στο Μίσιγκαν ο Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας

Μετά το τέλος του συνεδρίου, ο Τραμπ σκοπεύει να ταξιδέψει στο Μίσιγκαν για προεκλογική εμφάνιση το Σάββατο - ακριβώς μια εβδομάδα μετά την απόπειρα. Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, στελέχη της αστυνομίας του Μπάτλερ, όπου πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του Σαββάτου, εντόπισαν έναν νεαρό ύποπτο, που όμως ήταν άοπλος, περίπου μία ώρα προτού ξεκινήσει η ομιλία Τραμπ. Μάλιστα ενημέρωσαν σχετικά και στελέχη των μυστικών υπηρεσιών. Ο ύποπτος ήταν όντως ο Τόμας Κρουκς, που λίγη ώρα αργότερα θα επιχειρούσε να δολοφονήσει τον πρώην πρόεδρο. Μόνο που, λίγο αφού εντοπίστηκε, οι Αρχές ασφαλείας έχασαν τα ίχνη του.

Μετά από περίπου μισή ώρα ένας από τους ελεύθερους σκοπευτές εντόπισε ξανά τον Κρουκς και τον έβγαλε φωτογραφία. Τη μοίρασε στις τοπικές αστυνομικές δυνάμεις και τους είπε να τον εντοπίσουν και να τον παρακολουθούν. Στη συνέχεια οι άνδρες των μυστικών υπηρεσιών έδωσαν το πράσινο φως να ξεκινήσει, με μία ώρα καθυστέρηση, την ομιλία του ο Τραμπ. Οκτώ λεπτά αργότερα ο ύποπτος θα γινόταν δράστης.