Μία από τις σημαντικότερες παραδόσεις της βασιλικής οικογένειας αρνείται να συνεχίσει ο πρίγκιπας Γουίλιαμ. Ο μελλοντικός βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου πρίγκιπας Γουίλιαμ θέλει να εκσυγχρονίσει τον θεσμό της μοναρχίας και να αλλάξει ορισμένες παραδόσεις που ακολουθούνται εδώ και... χρόνια!

Φυσικά, η συγκεκριμένη απόφαση έχει προκαλέσει συζητήσεις. Αλλά ποια είναι η παράδοση που αρνείται να ακολουθήσει ο πρίγκιπας της Ουαλίας;

Πριν από λίγες μέρες, ο βασιλιάς Κάρολος επισκέφτηκε το Εδιμβούργο με αφορμή την 900ή επέτειο της πόλης. Ο μονάρχης κατά την εμφάνισή του επέλεξε να φορέσει ένα κιλτ.

Την παράδοση αυτή φαίνεται πως αρνείται να την ακολουθήσει ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, αν και χρονολογείται εδώ και 170 χρόνια!

«Οι άνδρες φορούν κιλτ, όχι μόνο στις επίσημες εξορμήσεις και τα καθήκοντά τους, αλλά και στις στιγμές ανάπαυσής τους. Ακόμα και η πριγκίπισσα Diana, στην οποία δεν άρεσε το σκωτσέζικο στυλ, συνήθιζε να κάνει μια προσπάθεια, σαν ένα tam o’ shanter, προς τέρψη των Κελτών», ανέφερε σε δήλωσή του ο Richard Kay, δημοσιογράφος βασιλικών θεμάτων της Daily Mail.