Όλα τα όπλα του έχει επιστρατεύσει το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ εντείνοντας τον προεκλογικό αγώνα κατά του Τζο Μπάιντεν για την προεδρία των ΗΠΑ. Ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος έδωσε την πρώτη του ομιλία μετά την απόπειρα δολοφονίας του μέσα σε ένα πανηγυρικό κλίμα έχοντας δίπλα του την σύζυγό του Μελάνια Τραμπ, για πρώτη φορά έπειτα από πέντε μήνες.

Η Μελάνια Τραμπ εμφανίστηκε το βράδυ της Πέμπτης (18.7.2024) στο πλευρό του Ντόναλντ Τραμπ. Η ίδια όπως και η κόρη του Ντόναλντ Τραμπ, Ιβάνκα, έχουν αποφύγει τα φώτα της δημοσιότητας τους τελευταίους μήνες και φαίνονται να μην συμμετέχουν ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία του πρώην προέδρου.

Η Ιβάνκα Τραμπ και η Μελάνια έπαιξαν σημαντικό ρόλο κατά την προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ, το 2016 και το 2020.

Η σύζυγος του Τραμπ, μετά την ήττα του το 2020, έμοιαζε σαν να αποσύρθηκε.

Μια μέρα μετά την επίθεση, η Μελάνια εξέδωσε μια δήλωση καλώντας τους Αμερικανούς να υψώσουν ανάστημα και να προσπεράσουν το «μίσος, το βιτριόλι και τις απλοϊκές ιδέες που πυροδοτούν τη βία».

*Διαβάστε ακόμα: Ντόναλντ Τραμπ: Φίλησε τη στολή του πυροσβέστη που πέθανε κατά την απόπειρα της δολοφονίας του (Εικόνες & Βίντεο)


Η Μελάνια Τραμπ επέστρεψε δημόσια στο πλευρό του Ντόναλντ Τραμπ μετά από 5 μήνες

Το βράδυ της Πέμπτης η Μελάνια Τραμπ έκανε μια εμφάνιση στο πλευρό του Ντόναλντ Τραμπ, χωρίς ωστόσο να κάνει κάποια δήλωση. Η Μελάνια καθόταν στο οικογενειακό θεωρείο, χαμογελώντας και χαιρετώντας τους αντιπροσώπους και δείχνοντας χαρούμενη που βρισκόταν στο συνέδριο μετά από αρκετό διάστημα.

Περπάτησε μόνη της στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών, φορώντας ένα ταγιέρ του οίκου Dior στο κόκκινο χρώμα της παράταξης, υπό τους ήχους κλασικής μουσικής, αντί για την κάντρι που ακουγόταν τις προηγούμενες ημέρες. Η οικογένεια του Τραμπ, εκτός της Μελάνια, άκουσε με προσοχή πίσω από τις ειδικές θέσεις την ομιλία του Hulk Hogan για τον ήρωά του.

Η Μελάνια μπήκε αργότερα, χαμογελώντας και κουνώντας το χέρι στο πλήθος καθώς περπατούσε μόνη της στην αρένα και ανέβαινε μια σκάλα για να καθίσει δίπλα στον υποψήφιο για αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς, καθώς έπαιζε η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν.

Όπως σχολίασε το BBC, η Μελάνια ήταν λαμπερή, έμοιαζε περισσότερο να περπατάει σε πασαρέλα παρά σε πολιτικό συνέδριο και φαινόταν απόμακρη όπως πάντα.

Η Μελάνια συνόδευσε τον Ντόναλντ Τραμπ στη σκηνή μετά την ομιλία του, εκείνος την αγκάλιασε και το ζευγάρι φιλήθηκε στο μάγουλο.



BREAKING NEWS: Melania Trump Gets Standing Ovation As She Arrives At The RNC

Στη συνέχεια, η οικογένεια Τραμπ περπάτησε στη σκηνή του συνεδρίου, καθώς έπεφταν μπαλόνια από την οροφή της αρένας και έπαιζε το «Nessun Dorma» του Πουτσίνι. Η Μελάνια Τραμπ έμεινε επί 20 λεπτά πάνω στη σκηνή, στο πλευρό του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, άλλοτε πιάνοντας στοργικά το χέρι του και άλλοτε συνομιλώντας με τον Τζέι Ντι Βανς και τη σύζυγό του.

Ο Ντόναλτ Τραμπ, εκτός από την αναφορά του στην απόπειρα δολοφονίας του, έκανε μια αναφορά και στην σύζυγό του, ως φόρο τιμής στην παρουσία της που τον τίμησε ιδιαίτερα. «Σε αυτό το ταξίδι, νιώθω μεγάλη τιμή που με συνοδεύει η καταπληκτική σύζυγός μου, Μελάνια», είπε ο Τραμπ καταχειροκροτούμενος. «Και Μελάνια, σε ευχαριστώ πολύ».

Είπε ότι «έκανε κάτι πολύ όμορφο» όταν έγραψε τη δήλωσή της παρακαλώντας για ενότητα μετά τον πυροβολισμό που δέχτηκε.

Η Μελάνια Τραμπ εμφανίστηκε αργότερα με τον Τραμπ στη σκηνή, ξαφνιάζοντάς τον καθώς περπάτησε από πίσω του μετά την 93λεπτη ομιλία του και του ψιθύρισε κάτι στο αυτί.

Melania Trump joins Donald Trump on stage at RNC

Οι φορές που η Μελάνια δεν ήταν εκεί - «Η πιο αινιγματική πρώτη κυρία στη σύγχρονη ιστορία» 

Όπως σημειώνει το BBC, από τότε που ο σύζυγός της εξελέγη για πρώτη φορά το 2016, η Μελάνια Τραμπ έχει σπάσει όλους τους κανόνες της αμερικανικής προεδρικής πολιτικής.

Στον Λευκό Οίκο ήταν απομονωμένη φιγούρα, που εστίαζε σε έναν στενό κύκλο ενδιαφερόντων.

Και από τότε που ο σύζυγός της έφυγε από το αξίωμα, αρνήθηκε να εμφανιστεί στο πλευρό του σε πολλές περιπτώσεις που το κοινό θα περίμενε να είναι εκεί.

Δεν ήταν εκεί, όταν εκείνος έβγαλε τη φωτογραφία του στην Ατλάντα. Δεν ήταν στη Νέα Υόρκη, όταν έγινε ο πρώτος πρώην πρόεδρος που καταδικάστηκε για έγκλημα. Και δεν ήταν εκεί, όταν κέρδισε επίσημα το προεδρικό χρίσμα του κόμματός του, για τρίτη φορά, τη Δευτέρα.

«Η Μελάνια κάνει ό,τι θέλει», δήλωσε η Μέρι Τζόρνταν, η οποία έγραψε το «The Art of her Deal», μια βιογραφία για την πρώην πρώτη κυρία. «Είναι έντονα ανεξάρτητη και δεν θα κάνει κάτι μόνο και μόνο επειδή το κάνουν άλλοι άνθρωποι. Δεν αισθάνεται καμία υποχρέωση να το κάνει».

Τη Δευτέρα, όταν ο Τραμπ μπήκε στον χώρο του συνεδρίου στο Μιλγουόκι και τον υποδέχτηκαν ως Μεσσία, μετά την απόπειρα δολοφονίας, η απουσία της Μελάνια ήταν ιδιαίτερα εμφανής.

Σίγουρα έγινε αντιληπτή από τους Ρεπουμπλικάνους που είχαν συγκεντρωθεί εκεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ήταν ενθουσιασμένοι με την εμφάνισή της, όταν τελικά ήρθε.

«Η Μελάνια είναι η πιο αινιγματική πρώτη κυρία στη σύγχρονη ιστορία και σπάνια ακούμε τι σκέφτεται. Εξαίρεση αποτέλεσε η μακροσκελής δήλωση που εξέδωσε μετά τους πυροβολισμούς με στόχο τον σύζυγό της, η οποία διαβάζεται σαν να την υπαγόρευσε απευθείας η ίδια», αναφέρει επίσης το BBC.


Δείτε εικόνες

melania_trump29007480-001
melania_trump29007482-002
melania_trump29007715-005
melania_trump29007770-006
melania_trump29008511-003
melania_trump29008517-004