Ο στενός συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ, Χρήστος Μαραφάτσος, μιλάει στο parapolitika.gr λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση του συνεδρίου των Ρεπουμπλικανών, όπου δόθηκε και τυπικά το χρίσμα στον μεγιστάνα για να είναι υποψήφιος στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο ομογενής επιχειρηματίας και ένα από τρία παιδιά οικογένειας που κατάγεται από τη Σπάρτη και τη Χίο και μεγάλωσε στο Μέριλαντ αναφέρεται μεταξύ άλλων στην απόπειρα δολοφονίας του Αμερικανού μεγιστάνα αλλά και στο πώς θα κινηθεί από εδώ και πέρα ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ακόμη ο κ. Μαραφάτσος, ο οποίος το 2011 ανακηρύχθηκε από το περιοδικό Business Week o τρίτος καλύτερος νέος επιχειρηματίας στην Αμερική κάτω των 25 και το 2016 επελέγη από το επιτελείο Τραμπ για να εκπροσωπήσει τις θέσεις της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, εξηγεί στα parapolitika.gr ότι ο 
κ. Τραμπ «υποστηρίζει μια ισχυρή σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας, η οποία είναι ζωτικής σημασίας και για τα δύο μεγάλα έθνη».

marafatsos_1
marafatsos_2

Σημειώνεται πως ο στενός σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με την ελληνορθόδοξη εκκλησία και την κοινότητα στο σύνολό της. Ο ίδιος και η οικογένειά του είναι ενεργά μέλη της ενορίας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ενώ κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του Ρεπουμπλικανού μεγιστάνα στον Λευκό Οίκο εντάχθηκε στον Εθνικό Συνασπισμό Διαφορετικότητας, όπου κατείχε τη θέση του αντιπροέδρου και συμβούλου του προέδρου.

marafatsos_3

Σχετικά με τις πρώτες στιγμές μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του κ. Τραμπ, ο Χρήστος Μαραφάτσος επισημαίνει ότι «η άμεση αντίδρασή μου ήταν η ανησυχία για την ασφάλειά του και την ασφάλεια όλων των παρευρισκομένων. Η πρωταρχική μου σκέψη ήταν να διασφαλίσω ότι λαμβάνονταν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για την προστασία του ίδιου και των γύρω του. Ήταν μια έντονη υπενθύμιση των κινδύνων που ενέχει η δημόσια υπηρεσία και της σημασίας της επαγρύπνησης».

Πόλωση και τοξικότητα σημαντικές απειλές για τη δημοκρατία

Όπως υπογραμμίζει, «η πόλωση και η τοξικότητα αποτελούν σημαντικές απειλές για τη δημοκρατία. Μια υγιής δημοκρατία ευδοκιμεί με τον σεβασμό στον διάλογο και την ικανότητα να διαφωνούμε χωρίς να διολισθαίνουμε σε εχθρότητα. Είναι ζωτικής σημασίας για όλες τις πλευρές να συμμετάσχουν σε εποικοδομητικό διάλογο και να εργαστούν προς την κατεύθυνση του κοινού εδάφους για να διασφαλίσουν τη σταθερότητα και την ευημερία του έθνους μας».

Διχασμός και ακραίες απόψεις στα social media συμβάλλουν στη ριζοσπαστικοποίηση

Κληθείς να απαντήσει στο τι ήταν αυτό που έκανε έναν 20χρονο να ανοίξει πυρ εναντίον του κ. Τραμπ, τονίζει πως «είναι δύσκολο να εντοπίσει κανείς έναν και μοναδικό λόγο, αλλά τέτοιες ενέργειες συχνά οφείλονται σε έναν συνδυασμό προσωπικών, ψυχολογικών και κοινωνικών παραγόντων. Το σημερινό κλίμα έντονου πολιτικού διχασμού και η ενίσχυση των ακραίων απόψεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να συμβάλει στη ριζοσπαστικοποίηση. Είναι επιτακτική ανάγκη να αντιμετωπιστούν αυτά τα ζητήματα και να καλλιεργηθεί μια κουλτούρα κατανόησης και σεβασμού».

trump_krouks


Ερωτώμενος για το εάν υπήρχε προειδοποίηση των Αρχών για την ύπαρξη ελεύθερου σκοπευτή σημειώνει ότι «ενώ οι συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με τις προειδοποιήσεις βρίσκονται ακόμη υπό διερεύνηση, είναι σημαντικό κάθε τέτοια προειδοποίηση να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη και να εκτελείται αμέσως. Η ασφάλεια των ηγετών μας και του κοινού εξαρτάται από την αποτελεσματική επικοινωνία και τον συντονισμό μεταξύ των πολιτών και των Αρχών επιβολής του νόμου».

Δέσμευση Τραμπ για ενότητα

«Η αποψινή ομιλία του προέδρου Τραμπ επικεντρώθηκε στην ενότητα όλων των Αμερικανών. Μετά την απόπειρα κατά της ζωής του, αισθάνεται ακόμη μεγαλύτερη υποχρέωση και καθήκον να οδηγήσει τη χώρα μας στην επιτυχία, ανεξάρτητα από την προσωπική πολιτική. Θέλει οι άνθρωποι να είναι ενθουσιασμένοι για το μέλλον των ΗΠΑ και δεσμεύεται να επαναφέρει το αμερικανικό όνειρο.

melania_trump29007770-006

Ενώ συνεχίζει την παράδοσή του να είναι ένας ισχυρός και άμεσος συνομιλητής, το κάνει με πρόσθετη συμπόνια. Η δέσμευσή του για ενότητα, ειρήνη και οικονομική ευημερία για όλους τους Αμερικανούς παραμένει ακλόνητη. Αντιλαμβάνεται τη σημασία της αντιμετώπισης των ανησυχιών του αμερικανικού λαού και θα συνεχίσει να υποστηρίζει πολιτικές που προωθούν αυτές τις αξίες», τονίζει ακόμη.

Ισχυρή σχέση ΗΠΑ - Ελλάδας

«Το μήνυμά μου προς την ελληνοαμερικανική κοινότητα και την ευρύτερη διασπορά είναι να παραμείνουν ενεργοί και να συμμετέχουν στην πολιτική διαδικασία. Η συμμετοχή μας είναι ζωτικής σημασίας για να διασφαλίσουμε ότι οι αξίες και τα συμφέροντά μας εκπροσωπούνται. Υπό τη σημαία της ενότητας, της παγκόσμιας ειρήνης και της οικονομικής ευημερίας, πιστεύω ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα είναι ο σπουδαιότερος 47ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Οι πολιτικές και οι ενέργειές του ευθυγραμμίζονται σταθερά με τις αρχές που αγαπάμε, όπως η στήριξη της οικογένειας, της πίστης και του επιχειρηματικού πνεύματος. Επιπλέον, υποστηρίζει μια ισχυρή σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας, η οποία είναι ζωτικής σημασίας και για τα δύο μεγάλα έθνη. Ας συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την ηγεσία του για να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους», καταλήγει ο κ. Μαραφάτσος.