Καινούργιες πληροφορίες για το πώς ο Τζο Μπάιντεν οδηγήθηκε στην απόφασή του να αποχωρήσει από υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ παρουσιάζει το Reuters.

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται, καθοριστική ήταν η δημοσκόπηση που έδειξαν στον πρόεδρο των ΗΠΑ το Σάββατο οι στενοί του συνεργάτες. Σε αυτή ο Μπάιντεν φαινόταν να χάνει και στις έξι κρίσιμες πολιτείες (swing states) για την εκλογή προέδρου των ΗΠΑ, ενώ παράλληλα κατέρρεε και σε πολιτείες όπως η Βιρτζίνια και η Μινεσότα, για τις οποίες οι Δημοκρατικοί δεν σχεδίαζαν να ξοδέψουν αρκετά χρήματα, καθώς τις θεωρούσαν «σίγουρες».

«Ο Μπάιντεν άλλαξε την απόφασή του (σ.σ. και παραιτήθηκε) αφού μελέτησε εξονυχιστικά τα δεδομένα», καταλήγει το Reuters.


Τελευταία στιγμή το έμαθαν τα υψηλόβαθμα στελέχη των Δημοκρατικών

Τα υψηλόβαθμα στελέχη της προεκλογικής του εκστρατείας, όπως και συνεργάτες του στον Λευκό Οίκο ενημερώθηκαν τελευταία στιγμή ότι ο Τζο Μπάιντεν θα αποσυρθεί από την κούρσα για τις προεδρικές εκλογές, λίγο πριν δημοσιευτεί η επιστολή στην οποία ο Αμερικανός πρόεδρος διατύπωνε την απόφασή του.



Η είδηση ότι ο Μπάιντεν αποχωρεί από την προεκλογική εκστρατεία, σύμφωνα με το CNN, ήταν έκπληξη και για πολλούς απλούς υπαλλήλους του Μπάιντεν, τόσο στον Λευκό Οίκο όσο και στην προεδρική εκστρατεία.

Όπως δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος σκεφτόταν την απόσυρση τις τελευταίες δύο ημέρες, κατά τις οποίες βρισκόταν στην κατοικία του στο Ντελαγουέρ όπου ανάρρωνε από τον κορονοϊό.