Η οργάνωση συγκέντρωσης κεφαλαίων υπέρ των Δημοκρατικών ανακοίνωσε ότι κατέγραψε το υψηλότερο ποσό που έχει εξασφαλιστεί μέσα σε μια μέρα ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 5 Νοεμβρίου. Το γεγονός αυτό σημειώθηκε την Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024.

Αυτό το επίτευγμα ήρθε λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι αποσύρεται από την προεδρική κούρσα και υποστηρίζει την αντιπρόεδρό του, Κάμαλα Χάρις, για το χρίσμα των Δημοκρατικών.

Η ActBlue, η οργάνωση που συγκεντρώνει κεφάλαια μέσω διαδικτύου για τους υποψήφιους των Δημοκρατικών, ανακοίνωσε μέσω του X ότι έως τις 21:00 τοπική ώρα (04:00 ώρα Ελλάδας) η βάση του κόμματος είχε συγκεντρώσει 46,7 εκατομμύρια δολάρια (42,8 εκατ. ευρώ) μετά την έναρξη της εκστρατείας της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις. “Πρόκειται για το υψηλότερο ποσό που έχει συγκεντρωθεί μέσα σε μια μέρα στον (προεκλογικό) κύκλο του 2024”, διαβεβαίωσε μέσω X η οργάνωση, η οποία συγκεντρώνει κεφάλαια μέσω διαδικτύου για τους υποψήφιους των Δημοκρατικών.