Τις πολιτικές εξελίξεις στην Αμερική μετά την απόσυρση του Τζο Μπάιντεν από την κούρσα των εκλογών σχολιάζει μεταξύ άλλων το περιοδικό Times, με το εξώφυλλό του να «μιλάει» από μόνο του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ύστερα από έναν μήνα πίεσης αποφάσισε να κάνει πίσω από την κούρσα των εκλογών του Νοέμβρη, ανακοινώνοντας ότι θα μείνει πρόεδρος έως το τέλος της θητείας του, αλλά θα αποχωρήσει από την κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών και συνεπώς τις εκλογές. Ο ίδιος είπε θα επανέλθει μέσα στην εβδομάδα, για να εξηγήσει τους λόγους της απόφασής του. Λίγο αργότερα με tweet του εξέφρασε τη στήριξή του στην Κάμαλα Χάρις.

Στο εξώφυλλο του περιοδικού Times η Κάμαλα Χάρις φαίνεται σε κόκκινο φόντο να έρχεται, ενώ στην άκρη, έχοντας βγει τελείως από το κάδρο, είναι ο Τζο Μπάιντεν, του οποίου διακρίνεται μόνο η πλάτη.


Υπενθυμίζεται ότι σχεδόν πριν από έναν μήνα, την επομένη ημέρα του ντιμπέιτ που αποδείχθηκε «καταστροφικό» για τον πρόεδρο των ΗΠΑ, οι Times είχαν ένα αντίστοιχο εξώφυλλο με τον Τζο Μπάιντεν να φεύγει και μία μόνο λέξη στο εξώφυλλο... «πανικός».


Το πιθανότερο σενάριο θέλει το χρίσμα των Δημοκρατικών να παίρνει η Κάμαλα Χάρις, χωρίς ωστόσο να είναι δεδομένο και σίγουρο. Αυτό που απασχολεί πλέον είναι κατά πόσο είναι πιθανό η ίδια να καταφέρει να κερδίσει τον Ντόναλντ Τραμπ στην αναμέτρηση του Νοεμβρίου.