Την πρώτη της ομιλία μετά την ανακοίνωση απόσυρης του Τζο Μπάιντεν από την κούρσα των εκλογών πραγματοποίησε η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, στον Κήπο των Ρόδων του Λευκού Οικού.

Πλήθος που βρισκόταν στον Λευκό Οίκο για την ομιλία της Κάμαλα Χάρις ζητωκραύγασε τη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι θα ανέβει στο βήμα της εκδήλωσης, ενώ η ίδια ξεκίνησε την ομιλία της αποτίοντας φόρο τιμής στον Τζο Μπάιντεν, ο οποίος δεν παρέστη, διότι αναρρώνει από Covid-19 στο σπίτι του στο Ντέλαγουερ.

«Ναι, μπορείτε να χειροκροτήσετε», απηύθυνε στο πλήθος η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, αφού απαρίθμησε επιτεύγματα του προέδρου Μπάιντεν.

«Ο πρόεδρός μας, ο Τζο Μπάιντεν, ήθελε να είναι εδώ σήμερα. Αισθάνεται πολύ καλύτερα και αναρρώνει γρήγορα και ανυπομονεί να επιστρέψει. Και ήθελα να πω λίγα λόγια για τον πρόεδρό μας. Η κληρονομιά των επιτευγμάτων του Τζο Μπάιντεν τα τελευταία τρία χρόνια είναι απαράμιλλη στη σύγχρονη ιστορία», δήλωσε η Χάρις.

Παράλληλα, συνέχισε την ομιλία της λέγοντας ότι ο Τζο Μπάιντεν «σε μία θητεία, έχει ήδη ξεπεράσει την κληρονομιά των περισσότερων προέδρων που έχουν υπηρετήσει δύο θητείες στο αξίωμα. Και εγώ πρωτογνώρισα τον πρόεδρο Μπάιντεν μέσω του γιου το, Μπο. Δουλέψαμε μαζί ως γενικοί εισαγγελείς στις πολιτείες μας και τότε, ο Μπο μου έλεγε συχνά ιστορίες για τον πατέρα του. Μιλούσε για το είδος του πατέρα και το είδος του ανθρώπου που είναι ο Τζο Μπάιντεν».

Σε άλλο μέρος της ομιλίας της, η Κάμαλα Χάρις ανέφερε ότι «οι ιδιότητες που ο Μπο εκτιμούσε στον πατέρα του είναι οι ίδιες ιδιότητες που βλέπω καθημερινά στον πρόεδρό μας, την ειλικρίνεια, την ακεραιότητά του, τη δέσμευσή του στην πίστη του και την οικογένειά του, τη μεγάλη του καρδιά και την αγάπη του, τη βαθιά του αγάπη για τη χώρα μας. Και είμαι από πρώτο χέρι μάρτυρας ότι κάθε μέρα ο πρόεδρός μας, ο Τζο Μπάιντεν, αγωνίζεται για τον αμερικανικό λαό και είμαστε βαθιά ευγνώμονες για την υπηρεσία του στο έθνος μας».