Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, μετέβη την Τρίτη στην Ουάσιγκτον, δύο ημέρες αφότου απέσυρε την υποψηφιότητά του για την προεδρική κούρσα και ανακοίνωσε τη στήριξή του στην αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις.

Ο Μπάιντεν πέρασε σχεδόν μια εβδομάδα αναρρώνοντας από κοροναϊό στο σπίτι του στο Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ, στη διάρκεια της οποίας αποφάσισε να εγκαταλείψει την υποψηφιότητά του για το 2024.

Το αργό βήμα, τα γυαλιά ηλίου και... η κίνηση με το χέρι

Ο Αμερικανός πρόεδρος βγήκε από το όχημα που τον μετέφερε στο αεροδρόμιο και με πολύ αργό βήμα, φανερά εξουθενωμένος και ανέβηκε τις σκάλες του αεροπλάνου.

Κρατώντας μια μάσκα προστασίας στο χέρι, ο Μπάιντεν ρωτήθηκε από τους ρεπόρτερ που βρίσκονταν εκεί πώς αισθάνεται και αν η Κάμαλα Χάρις μπορεί να κερδίσει τον Τραμπ στις εκλογές.

Στο μόνο που απάντησε ήταν για την ασθένειά του, λέγοντας ότι νιώθει καλά, και πήγε απευθείας στο αεροπλάνο.

Δείτε το βίντεο με την πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά την παραίτησή του:

Ο γιατρός του Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο είπε ότι ο πρόεδρος είχε βγει αρνητικός στον COVID και ότι τα συμπτώματά του είχαν υποχωρήσει.

«Ο πρόεδρος συνεχίζει να εκτελεί όλα τα προεδρικά του καθήκοντα», έγραψε ο Δρ Κέβιν Ο' Κόνορ σε επιστολή την Τρίτη.

Ο Μπάιντεν είπε ότι με την ομιλία του την Τετάρτη, που είναι προγραμματισμένη για τις 4 ώρα Ελλάδος θα ενημερώσει για το «τι υπάρχει μπροστά και πώς θα ολοκληρώσει τη δουλειά για τον αμερικανικό λαό».

Την Πέμπτη, θα συναντηθεί με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπένιαμιν Νετανιάχου, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.