Ξεκίνησε η προεδρική εκστρατεία της Κάμαλα Χάρις, με τη νυν αντιπρόεδρο των ΗΠΑ να δίνει την πρώτη της προεκλογική ομιλία στο Ουισκόνσιν για τις προεδρικές εκλογές του 2024.

Σε αυτή δήλωσε στους υποστηρικτές της ότι θα περάσει τις επόμενες εβδομάδες «συνεχίζοντας να ενώνω το κόμμα μας» ενόψει του Εθνικού Συνεδρίου των Δημοκρατικών τον επόμενο μήνα και της αναμέτρησης με τον Ντόναλντ Τραμπ το φθινόπωρο.


"Χτύπησε" με τον τρόπο της τον Τραμπ

Σε ό,τι αφορά τις πολιτικές, όπως επισημαίνουν ξένα ΜΜΕ, στην ομιλία της η Κάμαλα Χάρις συνέχισε αυτά που έλεγε και στις ομιλίες της ως αντιπρόεδρος, επιστρατεύοντας τις αντιθέσεις της με τον Τραμπ.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το CNN, η ρητορική της Κάμαλα ήταν διαφορετική, πολύ προσεκτική και με δικό της στυλ. Συγκεκριμένα, μιλώντας η ίδια για το ιστορικό της ως εισαγγελέας στην Καλιφόρνια, είπε ότι «τα έβαλε με κακοποιούς κάθε είδους: Βιαστές που κακοποιούσαν γυναίκες, απατεώνες που έκλεβαν τους καταναλωτές, απατεώνες που παραβίαζαν τους κανόνες για το δικό τους όφελος». Και πρόσθεσε: «Γι' αυτό ακούστε με όταν λέω ότι γνωρίζω τον τύπο του Ντόναλντ Τραμπ».

Η Χάρις μεταξύ άλλων ζήτησε και την υποστήριξη του Ουισκόνσιν, αναφέροντας προηγουμένως ότι έχει ήδη αρκετούς εκλέκτορες για να αναδειχθεί υποψήφια των Δημοκρατικών. Όπως δήλωσε: «Ο δρόμος για τον Λευκό Οίκο περνάει από το Ουισκόνσιν. Και για να κερδίσουμε στο Ουισκόνσιν, βασιζόμαστε σ' εσάς, εδώ, στο Μιλγουόκι. Και μας βοηθήσατε να κερδίσουμε το 2020. Και το 2024 θα κερδίσουμε και πάλι».


Μήνυμά της το χτίσιμο της μεσαίας τάξης

«Η οικοδόμηση της μεσαίας τάξης θα είναι ένας καθοριστικός στόχος της προεδρίας μου», είπε η Χάρις στους υποστηρικτές της, επιδιώκοντας να προωθήσει ένα οικονομικό μήνυμα που ήταν πολύ ξεκάθαρο.

Επιπροσθέτως, επισήμανε αυτό που αποκάλεσε «ακραία ατζέντα του Project 2025» του Τραμπ, με την ίδια να υπόσχεται: «Δεν θα γυρίσουμε πίσω», προκαλώντας το πλήθος να φωνάξει την ίδια φράση.

Υπενθυμίζεται ότι το ταξίδι στο Ουισκόνσιν -μία από τις τρεις πολιτείες του «Γαλάζιου Τείχους», μαζί με την Πενσιλβάνια και το Μίσιγκαν- είναι το πέμπτο της Χάρις ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.


Φωτογραφία: AP