Έκρηξη σημειώθηκε σε εργοστάσιο παραγωγής τεκίλας της Jose Cuervo στο κεντρικό Μεξικό, με αποτέλεσμα πέντε εργαζόμενοι να χάσουν τη ζωή τους, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές χθες Τρίτη (23/7).

Ο επικεφαλής του πυροσβεστικού σώματος στην πολιτεία Χαλίσκο, Βίκτορ Ούγο Ρολδάν ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters πως η έκρηξη σημειώθηκε σε δεξαμενή χωρητικότητας 500.000 λίτρων στη μονάδα που προκάλεσε πυρκαγιά, η οποία κατασβέστηκε από το προσωπικό της μονάδας. Επιπλέον, κατέρρευσαν άλλες δυο δεξαμενές στο εργοστάσιο, που διαχειρίζεται η Becle, η παραγωγός της μεγαλύτερης ποσότητας τεκίλας στον κόσμο.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων ανέφεραν πως η έκρηξη στη δεξαμενή προκάλεσε πυρκαγιά σε άλλες τρεις.


Λόγω της έκρηξης οι Αρχές απομάκρυναν εσπευσμένα τουρίστες από την περιοχή, στον δήμο Τεκίλα, από όπου έλκει το όνομά του το γνωστό οινοπνευματώδες ποτό. Ο δήμος, στον οποίο εδρεύουν διάφορα αποστακτήρια που παράγουν το ποτό αυτό, με πρώτη ύλη το κακτοειδές φυτό μπλε αγαύη, είναι αρκετά δημοφιλής τουριστικός προορισμός.


Αρκετοί εργαζόμενοι τραυματίστηκαν

Η εταιρεία επιβεβαίωσε τον απολογισμό των θυμάτων στο εργοστάσιο Ροχένια, προσθέτοντας πως αρκετοί ακόμη εργαζόμενοι τραυματίστηκαν.

Τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν άγνωστα σε αυτό το στάδιο και ως εκ τούτου συνεχίζονται οι έρευνες