Απίστευτο σκηνικό σημειώθηκε σε παραλία, όπου ένας τουρίστας εξαπέλυσε επίθεση σε άλλον άνδρα, ισχυριζόμενος πως προσπάθησε να του κλέψει το πορτοφόλι, και τον χτύπησε μπροστά στους λουόμενους της πλαζ στην Τενερίφη.

Βίντεο δείχνει πώς ο επιτιθέμενος, που λέγεται ότι είναι Ολλανδός γύρω στα 30, κυνήγησε τον γυμνόστηθο άνδρα μέχρι την ακτογραμμή, ενώ το θύμα φαίνεται να σκοντάφτει προς τα πίσω πάνω σε βράχια καθώς προσπαθούσε να αμυνθεί.

Ο δράστης φέρεται να χρησιμοποίησε ένα κοντάρι αλουμινίου για να χτυπήσει τον άνδρα, που πιστεύεται ότι είναι Αυστριακός ηλικίας 48 ετών, ο οποίος υπέστη πληγές στην πλάτη του από τις αιχμηρές άκρες του αντικειμένου.

Δείτε το βίντεο

Τενερίφη: Τουρίστας πλακώνει στο ξύλο λουόμενο που έκλεβε πορτοφόλια  | Parapolitika

«Αν είχε πάρει μια σιδερένια ράβδο ή ένα ξύλινο ραβδί, θα είχε σκοτωθεί», δήλωσε ένας μάρτυρας στα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, ενώ υπάρχουν φωτογραφίες που δείχνουν τα κοψίματα στην πλάτη του θύματος.

Οι βίαιες σκηνές εκτυλίχθηκαν στην παραλία Los Abrigos στη νότια ακτή του νησιού μπροστά στα μάτια σοκαρισμένων οικογενειών. Ο φερόμενος ως κλέφτης, ο οποίος φορούσε μόνο μαγιό εκείνη τη στιγμή, είχε ξαπλώσει για ηλιοθεραπεία και δεν είχε καθόλου επίγνωση του τι επρόκειτο να συμβεί όταν εξαπολύθηκε η επίθεση εναντίον του, σύμφωνα με τον ισπανικό ειδησεογραφικό ιστότοπο El Debate.

Το θύμα μπήκε στο νερό για να γλιτώσει

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η αστυνομία επενέβη στην επίθεση και συνέλαβε τον δράστη, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι έπαιρνε το νόμο στα χέρια του.

Αν και τα πλάνα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δεν δείχνουν τι συνέβη πριν επιτεθεί στον άλλο άνδρα, ακούγεται να του φωνάζει θυμωμένος πριν τον χτυπήσει με όλη του τη δύναμη με το αντικείμενο.

Το θύμα του φαίνεται να πέφτει στο πάτωμα και να κυλάει προς τα πίσω πάνω στις πέτρες καθώς προσπαθεί να ξεφύγει. Αλλά ο δράστης συνεχίζει, χτυπώντας τον επανειλημμένα καθώς τρέχει πίσω του μέχρι τη θάλασσα.

Σε μια απελπισμένη προσπάθεια να αποφύγει τα χτυπήματα, ο άνδρας μπαίνει αρκετά μέτρα μέσα στο νερό. Ο δράστης δεν πτοείται και μπαίνει, επίσης, στο νερό, παρόλο που είναι ντυμένος. Συνεχίζει να τον χτυπάει, χτυπώντας τον ακόμη και στο κεφάλι.