Σάλο έχει προκαλέσει στη Βρετανία βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και δείχνει τον άγριο ξυλοδαρμό ενός άνδρα από αστυνομικό που τον πάτησε στο κεφάλι, κατά τη σύλληψή του στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ.

*Διαβάστε εδώ: Απίστευτο: Καρχαρίας εμφανίστηκε στο Λονδίνο - Η φωτογραφία από τα νερά του Τάμεση που έγινε viral

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο αστυνομικός χτύπησε στο κεφάλι τον άνδρα, ενώ αυτός βρισκόταν ακινητοποιημένος στο έδαφος.

Ακόμα, φαίνεται ο ίδιος αστυνομικός να χτυπάει στη συνέχεια και έναν δεύτερο άνδρα.


Συνελήφθησαν 4 άτομα

Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο, ο αναπληρωτής διευθυντής της αστυνομίας του Μάντσεστερ ανακοίνωσε ότι ο αστυνομικός που φαίνεται στο βίντεο «απομακρύνθηκε από επιχειρησιακά καθήκοντα», με το Sky News να μεταδίδει ότι ο ένστολος δεν τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

«Το βίντεο είναι πραγματικά σοκαριστικό. Η χρήση τέτοιας βίας κατά τη διάρκεια μιας σύλληψης είναι ασυνήθιστη και προκαλεί προβληματισμό», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Τρίτης 23/07, όταν αστυνομικοί ενημερώθηκαν για επίθεση στον Terminal 2 του αεροδρομίου του Μάντσεστερ.

Αστυνομικές πηγές είπαν σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης σύλληψης του άνδρα, τρεις αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση με μια εξ αυτών να παθαίνει κάταγμα στη μύτη.

Για το περιστατικό έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα: τα δύο για επίθεση κατά αστυνομικού οργάνου και παρεμπόδιση της αστυνομίας και δύο για συμμετοχή σε συμπλοκή.