Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι, με τις γαλλικές Αρχές να έχουν μετατρέψει την πρωτεύουσα της χώρας σε «φρούριο».

Τα μέτρα ασφαλείας για τη μεγάλη διοργάνωση που ξεκινά αύριο, Παρασκευή (26/07) είναι δρακόντεια, καθώς πάνω από 60.000 αστυνομικοί και στρατιώτες θα επιτηρούν για την ασφάλεια αθλητών και θεατών. Σύμφωνα με το Politico, οι γαλλικές αστυνομικές αρχές, που έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις τα τελευταία χρόνια, είναι αποφασισμένες να μην αφήσουν τίποτα στην τύχη και να προστατεύσουν με οποιοδήποτε τρόπο τους τουρίστες και τους αθλητές που θα βρίσκονται στο Παρίσι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2x41bgvbrmp)
Συγκεκριμένα, στους δρόμους του Παρισιού θα βρίσκονται σε καθημερινή βάση περισσότεροι από 30.000 αστυνομικοί, ενώ την ημέρα της τελετής έναρξης θα κυκλοφορούν στη γαλλική πρωτεύουσα 45.000 χωροφύλακες και αστυνομικοί, μαζί με 10.000 στρατιώτες, κάποιες χιλιάδες ειδικών φρουρών, drones, ελικόπτερα, μαχητικά αεροσκάφη και ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους.

Διαβάστε ακόμα: Σελίν Ντιόν: Επιστρέφει στη σκηνή μετά από 3 χρόνια - Θα τραγουδήσει στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024


Όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες οι αστυνομικές δυνάμεις είναι ιδιαίτερα ισχυρές, ενώ σε κάποια σημεία η πόλη είναι άδεια από κόσμο, λόγω των αυστηρών μέτρων ασφαλείας που έχουν ληφθεί. 

Δείτε τις φωτογραφίες:

metra_asfaleias_parisi_olimpiakoi001
metra_asfaleias_parisi_olimpiakoi002
metra_asfaleias_parisi_olimpiakoi003
metra_asfaleias_parisi_olimpiakoi004
metra_asfaleias_parisi_olimpiakoi005
metra_asfaleias_parisi_olimpiakoi006
metra_asfaleias_parisi_olimpiakoi007
metra_asfaleias_parisi_olimpiakoi008
metra_asfaleias_parisi_olimpiakoi009
metra_asfaleias_parisi_olimpiakoi010
metra_asfaleias_parisi_olimpiakoi011
metra_asfaleias_parisi_olimpiakoi012
metra_asfaleias_parisi_olimpiakoi013
metra_asfaleias_parisi_olimpiakoi014


Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στη γέφυρα Όστερλιτς, που θα γίνει και η έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, οι αστυνομικοί και ο στρατός είναι παντού. Τα αυτοκίνητα της αστυνομίας έχουν στήσει μπλόκα στις οδούς γύρω από τη γέφυρα και δεν κυκλοφορεί κανένα αυτοκίνητο στην περιοχή.

Τα μόνα αυτοκίνητα που επιτρέπονται πλέον είναι τα ασθενοφόρα, η πυροσβεστική, η οργανωτική επιτροπή και όσοι κάτοικοι της περιοχής, διαθέτουν το ειδικό πάσο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2w7o4iygxkx)

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Έξαλλοι είναι οι Παριζιάνοι με τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Politico, οι Παριζιάνοι είναι έξαλλοι με τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί στη Γαλλία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι 44.000 μεταλλικές μπάρες, οι οποίες έχουν ήδη στηθεί στη Γαλλία εμποδίζοντας την πρόσβαση από τον Λούβρο μέχρι το Ιλ Σεν Λουί, δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των κατοίκων, οι οποίοι εκφράζουν την αγανάκτηση τους.

Όπως αναφέρει το Politico, με τους σταθμούς του μετρό να είναι κλειστοί και τις λωρίδες κυκλοφορίας στους δρόμους να προορίζονται αποκλειστικά για ολυμπιακή χρήση, οι κάτοικοι θα υποστούν μια δοκιμασία.

Οι περιορισμοί θα είναι πιο αυστηροί πριν από την τελετή έναρξης την Παρασκευή, όπου για πρώτη φορά, έπειτα από τρεις αιώνες, θα γίνει παρέλαση με σκάφη στον Σηκουάνα.

Επίσης, πριν από την τελετή έναρξης, οι περισσότερες γέφυρες που συνδέουν τις δύο πλευρές του Σηκουάνα θα είναι κλειστές.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2yjwu5motfl)