Στο φως της δημοσιότητες ήρθε βίντεο με ένα ατύχημα που είχε η βασίλισσα Μαίρη της Δανίας στη Γροιλανδία.

Η 52χρονη βασίλισσα της Δανίας χαιρετούσε τους θαυμαστές της στην πρωτεύουσα της χώρας, Νούουκ, όταν χτυπήθηκε από ένα ηλεκτρικό σκούτερ στο οποίο επέβαινε ηλικιωμένος άνδρας. Πιθανότατα πρόκειται για ηλεκτρικό αμαξίδιο.

Ο βασιλιάς Φρέντερικ χαιρετούσε θαυμαστές εκεί κοντά όταν το γκρι σκούτερ χτύπησε τη γυναίκα του, με συνέπεια εκείνη να χάσει την ισορροπία της, χωρίς όμως να πέσει.

Στο βίντεο φαίνεται η βασίλισσα Μαίρη να χάνει την ισορροπία της, να ταράζεται, και άτομα γύρω της να σπεύδουν να τη βοηθήσουν, αλλά και να ανακόπτουν την πορεία του σκούτερ.

Ο οδηγός του σκούτερ εμφανίστηκε πιο ταραγμένος από τη βασίλισσα μετά το περιστατικό, λέγοντας ότι δεν ήξερε τι συνέβη.

Ο ηλικιωμένος είπε ότι σκόπευε να απλώσει το χέρι του προς τη βασίλισσα, ελπίζοντας ότι θα τη χαιρετούσε, αλλά πάτησε κατά λάθος το γκάζι.


Τόσο η αστυνομία όσο και η ασφάλεια του παλατιού έμειναν ικανοποιημένοι από την εξήγηση του ηλικιωμένου και έκριναν το περιστατικό ως ατύχημα.

Το παλάτι επιβεβαίωσε ότι η βασίλισσα Μαίρη δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του συμβάντος και συνέχισε κανονικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεών της.

Ένας θεατής είπε ότι το πλήθος ήταν σοκαρισμένο μετά το περιστατικό, ενώ φάνηκε ότι η βασίλισσα πονούσε από το ξαφνικό χτύπημα.

 «Έβλεπα πόσο την πονούσε, τα μάτια της βούρκωσαν αμέσως. Πρέπει να πονάει όταν σε χτυπάνε με αυτή την ταχύτητα. Η αστυνομία έκανε αμέσως φράγμα και την απομάκρυνε από το σημείο», είπε αυτόπτης μάρτυρας.

Άλλοι θεατές κατηγόρησαν τα αδύναμα μέτρα ασφαλείας που επέτρεψαν να συμβεί κάτι τέτοιο.