Νέα μόδα που έγινε trend και viral και έχει κατακλύσει τα social media, αλλά παράλληλα κέρδισε και την… καρδιά της υποψήφιας προέδρου για την προεδρία των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, είναι το “brat”. Τι είναι όμως το “brat”;

 «Brat» Girl Summer... τρεις λέξεις που έχουν κατακλύσει τις αρχικές μας σελίδες σε όλα τα social media και τις ακούμε κατά κόρον το φετινό καλοκαίρι. Οι πιο πολλοί από εμάς μάλλον δε γνωρίζουμε περί τίνος πρόκειται...

Η Gen Z έχει πραγματικά τρελαθεί με το νέο αυτό trend που φυσικά είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το νέο και ήδη επιτυχημένο άλμπουμ της pop star Charli XCX με τίτλο «Brat». Πρόκειται για ένα άλμπουμ με κυρίως χορευτικά και up tempo τραγούδια που έχουν ήδη ξεχωρίσει και κάνουν πολύ καλή πορεία στις streaming πλατφόρμες και τα charts. Ανάμεσά τους τα «Club Classic», «Guess» και «Girl, So Confusing».

Χρειάζεται μια μόνο αναζήτηση στο TikTok της λέξης «brat» και τα αποτελέσματα που θα βρει κανείς είναι χιλιάδες, με βίντεο από content creators σε όλο τον κόσμο να προσπαθούν να εξηγήσουν με απλά λόγια τι ακριβώς είναι αυτή η νέα τάση και τι πρεσβεύει.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Charli (@charli_xcx)

Κάνοντας μια σούμα όσων αναρτώνται, το «brat» είναι κατά μία έννοια το... αντίθετο του «clean girl», ενός άλλου trend που έγινε viral αρκετούς μήνες πριν. Το «brat» trend περιλαμβάνει την απερισκεψία, την τραχύτητα και την υπέρτατη αυτοπεποίθηση.

Η Charli XCX ρωτήθηκε σχετικά με το «brat summer» και στην απάντησή της περιέγραψε τη στάση και την αισθητική ως «trashy».

 «Ένα πακέτο τσιγάρα, ένας αναπτήρας Bic και ένα λευκό top χωρίς σουτιέν», δήλωσε η δημιουργός σε ένα viral βίντεο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Charli (@charli_xcx)

Το «Brat summer» είναι ταυτισμένο με το πράσινο χρώμα που είναι στην ίδια απόχρωση με το εξώφυλλο του άλμπουμ της Charli XCX.

Αγκαλιάζει το trend «brat» η Κάμαλα Χάρις

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία της χώρας, Κάμαλα Χάρις φαίνεται πως γνωρίζει και αγκαλιάζει το trend «brat».

Μάλιστα, η ίδια η Charli XCX δε δίστασε να ποστάρει στον προσωπικό της λογαριασμό στο X (πρώην Twitter) ότι «Η Κάμαλα Χάρις είναι brat» δείχνοντας έτσι τη στήριξή της προς το πρόσωπο της υποψήφιας.