Σε συναγερμό βρίσκεται τις τελευταίες εβδομάδες το Τμήμα Αρχαιοτήτων στην Κύπρο, λειτουργοί του οποίου επιχειρούν να εντοπίσουν ζευγάρι Πολωνών πορνοστάρ, που χρησιμοποίησαν παράνομα τον αρχαιολογικό χώρο του Κουρίου για να γυρίσουν ταινία ερωτικού περιεχομένου, η οποία αναρτήθηκε στο διαδίκτυο. Το συγκεκριμένο ζευγάρι διατηρεί ιστοσελίδα πορνογραφικού υλικού με περισσότερους από 66.000 συνδρομητές, ενώ έχει λογαριασμούς σε διάφορες πλατφόρμες παρόμοιου περιεχομένου.

Διαβάστε ακόμα: Μπράντι Λοβ: Ατύχημα με βάρκα στην Ελλάδα για τη γνωστή πορνοστάρ - Υπεβλήθη σε 24ωρο χειρουργείο

Μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Ενημέρωση», ο διευθυντής του Τμήματος Αρχαιοτήτων Γιώργος Γεωργίου χαρακτήρισε την πράξη των Πολωνών «ανόητη», με στόχο το οικονομικό όφελος, που προσβάλλει τον αρχαιολογικό χώρο του Κουρίου.

Διευθυντής Τμήματος Αρχαιοτήτων: "Ευελπιστώ ότι με τεχνικούς τρόπους μπορούμε να διαπιστώσουμε ενδεχομένως τη μέρα και την ώρα"

«Αμέσως μόλις πληροφορηθήκαμε το γεγονός, έστειλα επιστολή στον αρχηγό της αστυνομίας, ζητώντας συνδρομή για να ασκήσουμε ποινική δίωξη εναντίον των ανθρώπων που ευθύνονται. Ευελπιστώ με τεχνικούς τρόπους να διαπιστώσουμε τη μέρα και την ώρα, για να βοηθηθούμε», είπε.

Ο κ. Γεωργίου εξήγησε ότι θα πρέπει να εξεταστεί πρωτίστως η νομοθεσία στη χώρα όπου εδρεύει η συγκεκριμένη ιστοσελίδα και έκανε λόγο για «αρκετούς παράγοντες» που μπορεί να επηρεάσουν την έκβαση της υπόθεσης. «Ευελπιστώ ότι με τεχνικούς τρόπους μπορούμε να διαπιστώσουμε ενδεχομένως τη μέρα και την ώρα. Αυτά θα μας βοηθήσουν και στις έρευνες και στο τι χρειάζεται να πράξουμε», πρόσθεσε, λέγοντας ότι υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που επηρεάζουν τις δυνατότητες του τμήματος στην περαιτέρω εξέλιξη ως προς το ποινικό μέρος.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα που λαμβάνονται, ο κ. Γεωργίου υπογράμμισε ότι υπήρξε παραβίαση της ασφάλειας του αρχαιολογικού χώρου.