Τον εκτροχιασμό τρένου φέρεται να προκάλεσε έφηβος από τη Νεμπράσκα των ΗΠΑ, καταγράφοντας το συμβάν και αναρτώντας το βίντεο στο YouTube!

Ο έφηβος κατηγορείται για φθορά ξένης περιουσίας και συγκεκριμένα ότι έκανε σαμποτάζ σε μία ράγα, με αποτέλεσμα στις 21 Απριλίου 2024 δύο ατμομηχανές και πέντε φορτωμένα βαγόνια της BNSF να εκτροχιαστούν στο Μπένετ της Νεμπράσκα. Αν και τα βαγόνια δεν ανατράπηκαν, ένα έπεσε πάνω σε ένα άδειο βαγόνια μεταφοράς άνθρακα, προκαλώντας ζημιές 350.000 δολαρίων.

Teen accused of tampering with rail, filming derailment in Bennet


O 17χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου ανηλίκων της κομητείας Λάνκαστερ της Νεμπράσκα την Τετάρτη, ωστόσο οι εισαγγελείς ζήτησαν να παραπεμφθεί η υπόθεση στο δικαστήριο ενηλίκων.


Ο πειραγμένος μοχλός

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, επιθεωρητής της υπηρεσίας εμπορικών σιδηροδρόμων BNSF Railway δήλωσε, ότι ο έφηβος ειδοποίησε τις Αρχές για τον εκτροχιασμό του τρένου και όταν έφθασε στο σημείο ερευνητής, τον ρώτησε τι προκάλεσε το συμβάν. Όταν εκείνος του είπε ότι δεν είχε ακόμη εντοπιστεί η αιτία, ο έφηβος απάντησε ότι «προφανώς γύρισαν λάθος κάποιο μοχλό».

Μάλιστα, ο 17χρονος δήλωσε λάτρης των τρένων και του έδειξε το βίντεο από τον εκτροχιασμό.

O μηχανοδηγός προσπάθησε να σταματήσει τον συρμό, αλλά δεν τα κατάφερε. Ένας λάθος ευθυγραμμισμένος διακόπτης οδήγησε στoν εκτροχιασμό, Όπως είπε σε ερευνητή της BNSF, ενώ πρόσθεσε ότι έλειπε και ένα λουκέτο, το οποίο υποτίθεται, ότι ήταν συνδεδεμένο στον διακόπτη.

Ο 17χρονος αρνήθηκε ότι πείραξε τον διακόπτη, παρολ' αυτά γνώριζε που βρισκόταν και πώς λειτουργούσε. Τέλος, ο επιθεωρητής της BNSF επεσήμανε, ότι ένα βίντεο από τον εκτροχιασμό του τρένου αναρτήθηκε στο YouTube στις 23 Απριλίου.