Τη στήριξή του στην υποψηφιότητα της Κάμαλα Χάρις έκανε γνωστή την Παρασκευή ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ειδικότερα, με ένα τηλεφώνημα με την Κάμαλα Χάρις έκαναν γνωστή ο Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ τη στήριξη τους στην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Στο βίντεο φαίνεται η Κάμαλα Χάρις να δέχεται ένα τηλεφώνημα το οποίο βάζει στην ανοιχτή ακρόαση.

«Ω, είστε και οι δύο μαζί. Είναι χαρά μου να σας ακούω και τους δύο» ακούγεται να λέει η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ προς το ζεύγος Ομπάμα.


The Obamas Endorse Kamala Harris for President | Harris 2024

«Δεν θα μπορούσε να γίνει αυτό το τηλεφώνημα χωρίς να πω στο κορίτσι μου, την Κάμαλα, πόσο περήφανη είμαι για σένα. Αυτή θα είναι μια ιστορική στιγμή» ακούγεται να λέει η Μισέλ Ομπάμα.

Παίρνοντας τη σκυτάλη ο Μπαράκ Ομπάμα είπε: «Σε καλέσαμε, η Μισέλ κι εγώ, για να σου πούμε ότι δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο υπερήφανοι που σε στηρίζουμε και που θα κάνουμε τα πάντα κατά την προεκλογική περίοδο ώστε να φτάσεις στον Λευκό Οίκο». «Μισέλ, Μπαράκ, αυτό το τηλεφώνημα σημαίνει πολλά για μένα. Ανυπομονώ να συνεργαστούμε, ο Νταγκ κι εγώ, να βρεθούμε μαζί στον δρόμο. Αλλά πάνω από όλα θα ήθελα να σας πω ότι οι λέξεις σας και η φιλία με την οποία με έχετε τιμήσει, σημαίνουν πολλά περισσότερα από όσα μπορώ να εκφράσω» απάντησε αρχικά η Κάμαλα Χάρις.

«Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο, είναι σημαντικό για μένα. Και θα περάσουμε καλά, επίσης, έτσι δεν είναι;» έκλεισε χαμογελαστή το τηλεφώνημα αυτό η Χάρις.

Ο Ομπάμα ήταν σε τακτική επαφή με τη Χάρις, εκφράζοντας τη στήριξή της στην κούρσα για τις εκλογές των ΗΠΑ

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα μέχρι τώρα κρατούσε κλειστά τα χαρτιά του όσον αφορά τη στήριξή του προς το πρόσωπο της Κάμαλα Χάρις. Ωστόσο όπως μετέδιδε χθες το NBC ο 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ επρόκειτο «πολύ σύντομα» να εκφράσει δημοσίως τη στήριξή του στην Αμερικανίδα αντιπρόεδρο, κάτι το οποίο έγινε.

Ο Ομπάμα σε ιδιωτικές συνομιλίες έχει εκφράσει την πλήρη στήριξή του στην υποψηφιότητα Χάρις και βρίσκεται σε τακτική επαφή μαζί της, τόνισε το NBC, επικαλούμενο άτομα με γνώση των συζητήσεων. «Συνεργάτες του Ομπάμα και της Χάρις συζήτησαν επίσης να κανονίσουν να κάνουν εμφάνιση οι δυο τους μαζί σε εκδηλώσεις της προεκλογικής εκστρατείας, αν και δεν έχει οριστεί ημερομηνία», ανέφερε το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο.

Τέλος στα σενάρια για υποψηφιότητα της Μισέλ Ομπάμα

Με το παραπάνω τηλεφώνημα, το ζεύγος Ομπάμα έβαλε οριστικά τέλος στα σενάρια που την ήθελαν να θέτει υποψηφιότητα για το χρίσμα των Δημοκρατικών, για το οποίο πλέον - όπως όλα δείχνουν - θα είναι μοναδική υποψήφια η Κάμαλα Χάρις. Υπενθυμίζεται πως σε δημοσίευμά του πριν από μερικές ημέρες, το Sky News επανέφερε αυτήν την προοπτική για την πρώην πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτείων, η οποία βέβαια σε διάφορες περιστάσεις είχε διαψεύσει το ενδεχόμενο να θέσει η ίδια υποψηφιότητα για την προεδρία. 

Υπενθυμίζεται πως στον απόηχο της παραίτησης του Τζο Μπάιντεν την Κυριακή ο Μπαράκ Ομπάμα δεν είχε κάνει καμία αναφορά στην Κάμαλα Χάρις, εκφράζοντας απλώς τις ευχαριστίες του για όσα προσέφερε ο απερχόμενος πρόεδρος στην χώρα.

Το μήνυμα του Μπαράκ Ομπάμα μετά την ανακοίνωση απόσυρσης Μπάιντεν από τον προεκλογικό αγώνα

«Ο Τζο Μπάιντεν υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς προέδρους της Αμερικής, καθώς και ένας αγαπημένος φίλος και συνεργάτης μου. Σήμερα, μας υπενθύμισαν επίσης —και πάλι— ότι είναι πατριώτης ανώτερης τάξης.

Πριν από δεκαέξι χρόνια, όταν άρχισα την αναζήτησή μου για αντιπρόεδρο, ήξερα για την αξιοσημείωτη καριέρα του Τζο στη δημόσια υπηρεσία. Αλλά αυτό που άρχισα να θαυμάζω ακόμη περισσότερο ήταν ο χαρακτήρας του – η βαθιά του ενσυναίσθηση και η ανθεκτικότητά του που κερδήθηκε με κόπο. τη θεμελιώδη ευπρέπειά του και την πεποίθησή του ότι όλοι μετράνε

Από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Πρόεδρος Μπάιντεν έχει επιδείξει αυτόν τον χαρακτήρα ξανά και ξανά. Βοήθησε να τερματιστεί η πανδημία, δημιούργησε εκατομμύρια θέσεις εργασίας, μείωσε το κόστος των συνταγογραφούμενων φαρμάκων, πέρασε την πρώτη σημαντική νομοθεσία για την ασφάλεια των όπλων σε 30 χρόνια, έκανε τη μεγαλύτερη επένδυση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στην ιστορία και αγωνίστηκε για να διασφαλίσει τα δικαιώματα της εργασίας άνθρωποι να οργανωθούν για δίκαιους μισθούς και επιδόματα. Σε διεθνές επίπεδο, αποκατέστησε τη θέση της Αμερικής στον κόσμο, αναζωογόνησε το ΝΑΤΟ και κινητοποίησε τον κόσμο για να σταθεί ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος Μπάιντεν μας έδειξε μακριά από τα τέσσερα χρόνια χάους, ψεύδους και διχασμού που είχαν χαρακτηρίσει την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ. Μέσω των πολιτικών του και του παραδείγματός του, ο Τζο μας υπενθύμισε ποιοι είμαστε στα καλύτερά μας — μια χώρα αφοσιωμένη σε παλιομοδίτιες αξίες όπως η εμπιστοσύνη και η ειλικρίνεια, η καλοσύνη και η σκληρή δουλειά. μια χώρα που πιστεύει στη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και τη λογοδοσία· μια χώρα που επιμένει ότι όλοι, ανεξάρτητα από το ποιος είναι, έχουν φωνή και αξίζουν μια ευκαιρία για μια καλύτερη ζωή.


Αυτό το εξαιρετικό ιστορικό έδωσε στον Πρόεδρο Μπάιντεν κάθε δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα για επανεκλογή και να ολοκληρώσει τη δουλειά που ξεκίνησε. Ο Τζο καταλαβαίνει καλύτερα από οποιονδήποτε το διακύβευμα σε αυτές τις εκλογές – πώς όλα όσα έχει αγωνιστεί σε όλη του τη ζωή και όλα όσα πρεσβεύει το Δημοκρατικό Κόμμα, θα κινδυνεύσουν εάν επιτρέψουμε στον Ντόναλντ Τραμπ να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο και δώσουμε στους Ρεπουμπλικάνους τον έλεγχο του Κογκρέσου .

Ξέρω επίσης ότι ο Τζο δεν έχει υποχωρήσει ποτέ από έναν αγώνα. Το να κοιτάξει το πολιτικό τοπίο και να αποφασίσει ότι πρέπει να δώσει τη δάδα σε έναν νέο υποψήφιο είναι σίγουρα ένα από τα πιο δύσκολα στη ζωή του. Αλλά ξέρω ότι δεν θα έπαιρνε αυτή την απόφαση αν δεν πίστευε ότι ήταν σωστή για την Αμερική. Είναι μια απόδειξη της αγάπης του Τζο Μπάιντεν για την πατρίδα — και ένα ιστορικό παράδειγμα γνήσιου δημόσιου υπαλλήλου που βάζει για άλλη μια φορά τα συμφέροντα του αμερικανικού λαού πάνω από τα δικά του, το οποίο θα κάνουν καλά να ακολουθήσουν οι μελλοντικές γενιές ηγετών.


Θα πλοηγηθούμε σε αχαρτογράφητα νερά τις επόμενες ημέρες. Αλλά έχω εξαιρετική πεποίθηση ότι οι ηγέτες του κόμματός μας θα μπορέσουν να δημιουργήσουν μια διαδικασία από την οποία θα προκύψει ένας εξαιρετικός υποψήφιος. Πιστεύω ότι το όραμα του Τζο Μπάιντεν για μια γενναιόδωρη, ευημερούσα και ενωμένη Αμερική που παρέχει ευκαιρίες σε όλους θα εκτεθεί πλήρως στη Συνέλευση των Δημοκρατικών τον Αύγουστο. Και αναμένω ότι ο καθένας από εμάς είναι έτοιμος να μεταφέρει αυτό το μήνυμα ελπίδας και προόδου προς τα εμπρός μέχρι τον Νοέμβριο και μετά.

Προς το παρόν, η Μισέλ και εγώ απλώς θέλουμε να εκφράσουμε την αγάπη και την ευγνωμοσύνη μας στον Τζο και την Τζιλ που μας οδήγησαν τόσο επιδέξια και θαρραλέα σε αυτούς τους επικίνδυνους καιρούς — και για τη δέσμευσή τους στα ιδανικά της ελευθερίας και της ισότητας στα οποία ιδρύθηκε αυτή η χώρα»