Θύμα ληστείας έπεσε στο Παρίσι ο θρύλος του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου Ζίκο, ο οποίος είναι μέλος της αποστολής της χώρας του στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Le Parisien, ο Βραζιλιάνος πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, το απόγευμα της Πέμπτης έφυγε από το ξενοδοχείο του στο 19ο διαμέρισμα με ταξί, και έβαλε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου έναν χαρτοφύλακα που περιείχε ένα ρολόι Rolex, διαμάντια και δεσμίδες χαρτονομισμάτων.

Εκείνη την ώρα άγνωστος πλησίασε τον οδηγό του ταξί για να του αποσπάσει την προσοχή, ενώ ένα δεύτερο άτομο εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση για να κλέψει τον χαρτοφύλακα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αξία του περιεχομένου του χαρτοφύλακα εκτιμάται σε 500.000 ευρώ. Έχει ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό των κακοποιών. Οι έρευνες έχουν ανατεθεί στην BRB (Brigade de répression du banditisme).

Ο «Λευκός Πελέ» υπήρξε ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της Βραζιλίας τη δεκαετία του 1980. Ο πρώην επιτελικός μέσος σημείωσε συνολικά 370 γκολ με την Φλαμένγκο μεταξύ 1971 και 1983. Εξαιρετικός εκτελεστής ελεύθερων σουτ, θεωρείται ένας από τους καλύτερους παίκτες που δεν κέρδισαν ποτέ το Παγκόσμιο Κύπελλο, μαζί με τον Μισέλ Πλατινί.

Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής καριέρας του έγινε προπονητής της Ιαπωνίας μεταξύ 2002 και 2006, ενώ μερικά χρόνια αργότερα κάθισε για λίγους μήνες και στον πάγκο του Ολυμπιακού.