Να φέρει ειρήνη στην Μέση Ανατολή εάν εκλεγεί υποσχέθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά την συνάντησή του με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ειδικότερα, σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ υποδέχθηκε στη βίλα του στη Φλόριντα, τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τη σύζυγό του Σάρα.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε πως η παρουσία του στον Λευκό Οίκο είναι ο μόνος τρόπος να γλιτώσει ο πλανήτης έναν Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

 «Έχουμε ανίκανους στην ηγεσία της χώρας μας. Αν νικήσουμε, τα πράγματα θα είναι πολύ απλά. Θα λυθούν όλα, και πολύ γρήγορα. Αν δεν νικήσουμε, μπορεί να βρεθούμε μπροστά σε μεγάλους πολέμους στη Μέση Ανατολή και ίσως Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Λίγο πριν το τέλος της συνάντησης, ο Τραμπ απομακρύνεται χωρίς να χαιρετήσει τον Νετανιάχου και οι συνεργάτες του, τον καλούν να επιστρέψει για την παραδοσιακή χειραψία.

Πάντως η ομάδα του πρώην προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, διαβεβαίωσε ότι πρόθεσή του είναι να φέρει ειρήνη στη Μέση Ανατολή, αν επιστρέψει στο Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο του 2025.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d30ieck61kpt)

Οργισμένη απάντηση στον Τζέι Ντι Βανς για τις «άτεκνες κυρίες με γάτες»

Σφοδρή κριτική δέχεται τα τελευταία 24ωρα ο Τζέι Ντι Βανς, υποψήφιος αντιπρόεδρος των Ρεπουμπλικανών, καθώς επανήλθε στη δημοσιότητα η συνέντευξη που είχε δώσει το 2021 στο αμερικανικό δίκτυο Fox News.

Ο εκλεκτός του Τραμπ έστρεψε τα βέλη του στις γυναίκες που δεν έχουν παιδιά.

 «Μας διοικούν ένα μάτσο άτεκνες κυριούλες με γάτες που είναι δυστυχισμένες με τη ζωή τους και τις επιλογές που έχουν κάνει και γι΄ αυτό θέλουν να κάνουν και την υπόλοιπη χώρα δυστυχισμένη. Αν κοιτάξετε την Κάμαλα Χάρις, τον Πιτ Μπούτιτζετζ, την Αλεξάντρια Οκάζιο Κορτέζ, ολόκληρο το μέλλον των Δημοκρατικών ελέγχεται από ανθρώπους που δεν έχουν παιδιά».

Τα σχόλια του Τζέι Ντι Βανς προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις και επικρίσεις. Τον κατηγορούν για αναχρονιστική, σεξιστική νοοτροπία που δεν έχει θέση στη σύγχρονη εποχή. Μεταξύ αυτών και η ηθοποιός Τζένιφερ Άνιστον.

 «Πραγματικά δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτό προέρχεται από έναν πιθανό αντιπρόεδρο. Κύριε Βανς προσεύχομαι η κόρη σας να είναι αρκετά τυχερή, ώστε να αποκτήσει δικά της παιδιά μία μέρα. Ελπίζω να μην χρειαστεί να στραφεί στην εξωσωματική γονιμοποίηση ως δεύτερη επιλογή. Γιατί προσπαθείτε να της το στερήσετε και αυτό».

Μετά το κύμα αντιδράσεων εναντίον του, ο Βανς προσπαθεί να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι οι παλαιότερες δηλώσεις του αποτελούσαν γενικότερη κριτική στην πολιτική του Δημοκρατικού κόμματος που στρέφεται κατά της οικογένειας.

Σε νέα δημοσκόπηση για την Wall Street Journal, ο Ντόναλντ Τραμπ συγκεντρώνει ποσοστό 49%, ενώ η Κάμαλα Χάρις 47%, με την ψαλίδα να κλείνει υπέρ της 59χρονης αντιπροέδρου.