Ο «γυμνός μπλε άνθρωπος» που πρωταγωνίστησε στο σόου της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων μίλησε για τις αντιδράσεις που πυροδότησε το σόου.

Ο Γάλλος ηθοποιός και τραγουδιστής Φιλίπ Κατερίν έπαιζε τον ρόλο του Έλληνα θεού του κρασιού Διονύσου σε μια σκηνή της Τελετής Έναρξης του Παρισίου που έχει προκαλέσει τις περισσότερες αντιδράσεις.

Το περφόρμανς, στο οποίο συμμετείχε επίσης μια ομάδα drag queens, προκάλεσε αντιδράσεις Χριστιανών, επειδή αποτελεί «χυδαία κοροϊδία» της θρησκείας.

Ωστόσο, ο Κατερίν φάνηκε να απορρίπτει τους επικριτές, λέγοντας σήμερα στην τηλεόραση BFM: «Δεν θα ήταν διασκεδαστικό αν δεν υπήρχαν αντιπαραθέσεις. Δεν θα ήταν βαρετό αν όλοι συμφωνούσαν σε αυτόν τον πλανήτη;».

Αν και άλλοι ήταν λιγότερο εντυπωσιασμένοι, κατηγορώντας τους διοργανωτές ότι δημιούργησαν μια «woke» παρωδία του εμβληματικού πίνακα του Λεονάρντο ντα Βίντσι.

Είμαι λίγο επιδειξιομανής, το γυμνό είναι η προέλευση των Ολυμπιακών Αγώνων, λέει ο «γυμνός μπλε Διόνυσος»

 «Είμαι λίγο επιδειξιομανής», δήλωσε o 55χρονος στην Le Parisien, δηλώνοντας «υπερήφανος» για την περφόρμανς στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024. «Είναι ο πολιτισμός μου», είπε. «Είμαστε γεμάτοι διαφορετικούς ανθρώπους και ο καθένας ζει με τον δικό του τρόπο και, πάνω απ' όλα, έχει το δικαίωμα να το κάνει. Μου άρεσε να το κάνω».

Ο Κατερίν, που έχει δύο παιδιά με τη Ζυλί Ντεπαρντιέ, κόρη του Γάλλου ηθοποιού Ζεράρ Ντεπαρντιέ, δήλωσε ότι έστειλε ένα βίντεο στον Ζολί παρουσιάζοντας το έργο, το οποίο, όπως είπε, εμπνεύστηκε από την επιθυμία του να σεβαστεί τους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ελλάδα.

 «Το γυμνό είναι πραγματικά η ίδια η προέλευση των Αγώνων», είπε. «Στην αρχή, ήταν Ολυμπιακοί Αγώνες γυμνιστών».

Επίσης, ο Κατερίν αφηγήθηκε λεπτομέρειες της αποτρίχωσης όλου του σώματός του.

 «Υπέφερα πολύ και μου άρεσε πολύ», είπε.

Ο ηθοποιός και τραγουδιστής δήλωσε στην εφημερίδα Le Parisien ότι πέρασε δύο ώρες στο μακιγιάζ, καθώς ήταν καλυμμένος με «γαλόνια» αδιάβροχης μπογιάς σε απόχρωση του γαλάζιου του ουρανού και πασπαλισμένος με γκλίτερ, από το οποίο όπως είπε, έβρισκε ακόμα ίχνη μία ημέρα μετά την τελετή.


Τι απάντησε ο Τομά Ζολί στις αντιδράσεις για τη σκηνή της Τελετής Έναρξης

Οι συντηρητικοί επικριτές κατήγγειλαν ευρέως την πράξη, στην οποία ο Κατερίν αράζει σε ένα τραπέζι περιτριγυρισμένος από drag queens. Αλλά ο σκηνοθέτης Τομά Ζολί δήλωσε την Κυριακή στο BFM-TV ότι έμπνευσή του δεν ήταν η εμβληματική σκηνή της Καινής Διαθήκης που ζωγράφισε ο Λεονάρντο ντα Βίντσι, αλλά «μια παγανιστική γιορτή που συνδέεται» με τους θεούς του Ολύμπου.

Ο Κατερίν, ο οποίος ερμήνευσε την επιτυχία του «Moustache» με τον Jimmy Fallon, δήλωσε ότι έγραψε ένα τραγούδι με τίτλο «Nu», που σημαίνει γυμνός, και το ερμήνευσε για πρώτη φορά την Παρασκευή. «Ήθελα να περάσω το μήνυμά μου, το οποίο είναι κάπως έτσι: «Αν είσαι γυμνός, δεν υπάρχει πόλεμος γιατί δεν υπάρχουν όπλα».