Τεράστια είναι η οικολογική καταστροφή αλλά και οι οικονομική από την ανεξέλεγκτη πυρκαγιά στην Καλιφόρνια. Η πυρκαγιά παραμένει η μεγαλύτερη του φετινού καλοκαιριού στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου δεκάδες σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες ενώ χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Σπίτια, αυτοκίνητα και χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Οι εστίες ξεπηδούν η μία μετά την άλλη στο βόρειο τμήμα της Καλιφόρνια. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.

Χιλιάδες κάτοικοι των γύρω περιοχών αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας, Γκάβιν Νιούσομ, κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δύο κομητείες που απειλούνται άμεσα από τις φλόγες. Περισσότεροι από 2.500 πυροσβέστες με τη βοήθεια δεκάδων ελικοπτέρων, προσπαθούν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο. Η μάχη όμως είναι άνιση καθώς οι ισχυροί άνεμοι και οι υψηλές θερμοκρασίες ευνοούν την εξέλιξη της φωτιάς.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d31cu0f0rint)

Από εμπρησμό

Σύμφωνα με τις Αρχές, η φωτιά προκλήθηκε από εμπρησμό. Ένας 42χρονος άνδρας συνελήφθη και κρατείται καθώς αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν να σπρώχνει αυτοκίνητο που είχε πάρει φωτιά σε ένα φαράγγι.

Η τεράστια δασική πυρκαγιά προκαλεί άσχημες αναμνήσεις στους κατοίκους της πόλης Paradise, 15 χιλιόμετρα μακριά από την περιοχή που καίγεται. Εκεί, το 2018, 85 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη φονικότερη πυρκαγιά στην ιστορία της Καλιφόρνια.