Πανικός προκλήθηκε στο του Ρόουντ Άιλαντ στις ΗΠΑ, όταν ένα σμήνος από λιβελούλες κατέκλυσε παραλία.

*Διαβάστε εδώ: Το Ιράν απειλεί πάλι με μεγάλο πόλεμο: Επίθεση με ρουκέτες σκότωσε 12 παιδιά στον Νότιο Λίβανο - Τη Χεζμπολάχ δείχνει οργισμένο το Ισραήλ

Το ατελείωτο σμήνος από λιβελούλες... εισέβαλε στην παραλία Misquamicut στο Westerly το Σάββατο 27/07.

Ειδικότερα, ένα σύννεφο από έντομα άρχισε να διασχίζει την παραλία και να αναστατώνει όσους εκείνη την ώρα απολάμβαναν την ηλιοθεραπεία τους ή χαλάρωναν στην αμμουδιά.


«Απολάμβανα μια ωραία μέρα στο Misquamicut State Beach, μέχρι που ζήσαμε μια αποκάλυψη», είπε η Stephanie Martin στο WCVB.

Άλλοι στάθηκαν και γελούσαν με την απίστευτη σκηνή. Μερικά παιδιά ούρλιαξαν, ενώ άλλα επιχείρησαν να αναχαιτίσουν με φτυάρια και κουβαδάκια τα έντομα που περνούσαν από μπροστά τους.


Πώς σχηματίζονται τα σμήνη από λιβελούλες

Τα σμήνη λιβελούλων τείνουν να σχηματίζονται, όταν τα έντομα είτε αναπαράγονται τους καλοκαιρινούς μήνες είτε όταν τα μικρότερα έντομα, με τα οποία τρέφονται, εκτοξεύονται στον αέρα από καιρικές διαταραχές ή ανθρώπινη δραστηριότητα, σύμφωνα με το WBUR.

Οι λιβελούλες σε σμήνη μπορεί να ανέρχονται σε δισεκατομμύρια και μπορεί να είναι τόσο μεγάλες ώστε τα συστήματα ραντάρ να τις ανιχνεύουν.

Τρέφονται σε μεγάλο βαθμό με κουνούπια και διάφορες μύγες και δεν αποτελούν κίνδυνο για τον άνθρωπο.