Αεροσκάφος της United Airlines με προορισμό τη Βοστώνη προσγειώθηκε εσπευσμένα στην Ουάσινγκτον, με τον πιλότο να ζητά αναγκαστική προσγείωση λόγω «βιολογικού κινδύνου».

Η πτήση 2477 από το Διηπειρωτικό Αεροδρόμιο Τζορτζ Μπους του Χιούστον την Κυριακή (28/07) αναγκάστηκε να προσγειωθεί νωρίς στην Ουάσιγκτον, όταν ένας επιβάτης αρρώστησε και ξαφνικά το πλήρωμα άρχισε να κάνει εμετούς.

«Ειδικά με αυτό το είδος του βιολογικού κινδύνου, νομίζω ότι πρέπει να προσγειώσουμε αυτό το αεροπλάνο το συντομότερο δυνατό», είπε ο πιλότος στον πύργο ελέγχου σε ηχητικό υλικό που ανέβηκε στην πλατφόρμα ''X''.


Η κατάσταση ήταν τόσο σοβαρή, ώστε μέλη του πληρώματος και οι άλλοι επί του αεροσκάφους άρχισαν να αρρωσταίνουν και το αεροπλάνο έπρεπε να υποβληθεί σε «βαθύ καθαρισμό». Οι πιλότοι, όπως προαναφέρθηκε, αναγκαστικά ζήτησαν εκτροπή, ενώ ένα μέλος του πληρώματος ακούγεται να λέει σε ηχητικό ντοκουμέντο: «Μίλησα με το πλήρωμα και ακούγεται ότι είναι πολύ άσχημα. Το πλήρωμα κάνει εμετό και οι επιβάτες τριγύρω ζητούν μάσκες».

Όπως προστίθεται: «Με αυτό το είδος βιολογικού κινδύνου, νομίζω ότι πρέπει να φέρουμε αυτό το αεροπλάνο στο έδαφος το συντομότερο δυνατόν».

Τελικά, το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο της Ουάσιγκτον Ντάλες και ευτυχώς κανένας από τους 155 επιβάτες ή τα έξι μέλη του πληρώματος δεν χρειάστηκαν ιατρική βοήθεια.

Όπως δήλωσε σε ανακοίνωσή της η αεροπορική εταιρεία: «Το αεροσκάφος αυτή τη στιγμή υποβάλλεται σε βαθύ καθαρισμό και εργαζόμαστε για να φέρουμε τους πελάτες στο δρόμο τους για τη Βοστώνη σύντομα».