Αντιμέτωπος με τρεις κατηγορίες βρίσκεται ο πασίγνωστος πρώην παρουσιαστής του BBC, Χιου Έντουαρντς, ο οποίος είχε συλληφθεί πέρσι την ίδια εποχή, επειδή φέρεται πως ζητούσε άσεμνες φωτογραφίες από ανήλικο.

Σύμφωνα με το Sky News, η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε σχετικά με την περίπτωση του Χιου Έντουαρντς πως «οι κατηγορίες αφορούν στην παραγωγή εικόνων ανηλίκων με άσεμνο περιεχόμενο».

Υπενθυμίζεται πως ο Χιου Έντουαρντς παραιτήθηκε από το BBC πέρσι τον Απρίλιο, αφού κατηγορήθηκε ότι πλήρωσε έναν έφηβο χιλιάδες λίρες για άσεμνες εικόνες.
Η αστυνομία δήλωσε ότι τα αδικήματα, για τα οποία κατηγορείται, φέρεται πως λάμβαναν χώρα μεταξύ Δεκεμβρίου 2020 και Απριλίου 2022 και αφορούν εικόνες που μοιράστηκαν σε συνομιλία μέσω WhatsApp.

Ο πρώην παρουσιαστής ειδήσεων συνελήφθη στις 8 Νοεμβρίου 2023 και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες την Τετάρτη 26 Ιουνίου. Θα εμφανιστεί στο δικαστήριο του Ουέστμινστερ την Τετάρτη 31 Ιουλίου.

Ο πρώην παρουσιαστής του BBC News κέρδισε μεταξύ 475.000 £ - 479.999 £ πριν από την παραίτησή του, σύμφωνα με την έκθεση του τηλεοπτικού σταθμού για το 2023/2024 που κυκλοφόρησε σήμερα - αύξηση μισθού τουλάχιστον 40.000 £ στον μισθό του για το 2022/2023.

Όταν ο γενικός διευθυντής του BBC Tom Davie ρωτήθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα σχετικά με το πώς ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός θα μπορούσε να δικαιολογήσει την εξόφληση ενός τόσο τεράστιου μισθού, παρόλο που εργαζόταν μόνο για μερικές εβδομάδες κατά τη διάρκεια του έτους, απάντησε πως οι μισθολογικές αυξήσεις, προηγήθηκαν του σκανδάλου και ήταν προγραμματισμένες.

Ποιος είναι ο Χιου Έντουαρντς

Η παρουσία του στον «κολοσσό» της ενημέρωσης ξεκίνησε, όπως ειπώθηκε, το 1984 από τη θέση του πρακτικάριου, μέχρι που ανέλαβε χρέη κοινοβουλευτικού ρεπόρτερ το 1986 για το BBC Ουαλίας.

Από το 1994 έως τον Ιανουάριο του 2003, ο Έντουαρντς παρουσίαζε το BBC Six O'Clock News, ενώ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ήταν το ειδησεογραφικό πρόγραμμα με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στη Βρετανία.

Τον Ιανουάριο του 2003, ο Έντουαρντς έγινε ο κύριος παρουσιαστής των Ten O'Clock News στο BBC One, το οποίο αποτελεί στην ουσία τη «ναυαρχίδα» της ενημέρωσης για τον δημοσιογραφικό οργανισμό. Παράλληλα, είχε εμφανιστεί ως σχολιαστής σε μερικά από τα μεγαλύτερα γεγονότα της χώρας, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2012, όπου παρουσίασε την τελετή έναρξης και λήξης.

Παράλληλα, εκτέλεσε ανάλογα χρέη και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008, όπου ηγήθηκε της σχολιαστικής ομάδας του BBC. Σε ό,τι αφορά το, εκτός Βρετανίας πλαίσιο, είχε αναλάβει την κάλυψη των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ το 2008, αλλά και την ορκωμοσία του Μπαράκ Ομπάμα.

Στο παρελθόν ήταν επικεφαλής πολιτικός ανταποκριτής του BBC News και πέρασε περισσότερα από 14 χρόνια κάνοντας πολιτικό ρεπορτάζ από το Ουεστμίνστερ σε διάφορα προγράμματα του BBC.

BBC: Ο Χιου Έντουαρντς είναι ο παρουσιαστής που πλήρωνε νεαρό για να του στέλνει πορνογραφικό υλικό