Αντιμέτωπος με προβλήματα υγείας φαίνεται ότι βρίσκεται ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν. Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, πήρε βάρος και φαίνεται να έχει προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την παχυσαρκία, όπως υπέρταση και διαβήτη, και οι αξιωματούχοι του αναζητούν νέα φάρμακα στο εξωτερικό για να τα θεραπεύσουν.

Σημειώνεται ότι ο 40χρονος Κιμ Γιονγκ Ουν, γνωστός για το ότι πίνει και καπνίζει, προέρχεται από οικογένεια με ιστορικό καρδιακών προβλημάτων. Μάλιστα τόσο ο πατέρας όσο και ο παππούς του, που κυβέρνησαν τη Βόρεια Κορέα, πέθαναν από καρδιακά προβλήματα.

Ορισμένοι παρατηρητές δήλωσαν  ότι ο Κιμ, ο οποίος είναι περίπου 1,70 και προηγουμένως ζύγιζε 140 κιλά, φαινόταν να είχε χάσει μεγάλο βάρος το 2021, πιθανότατα από την αλλαγή της διατροφής του. Ωστόσο, τα πρόσφατα πλάνα των κρατικών Μέσων Ενημέρωσης δείχνουν ότι έχει πάρει ξανά βάρος.

Τη Δευτέρα, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, η κύρια υπηρεσία κατασκοπείας της Νότιας Κορέας, είπε στους νομοθέτες σε μια κεκλεισμένων των θυρών ενημέρωση ότι ο Κιμ υπολογίζεται ότι ζυγίζει περίπου 140 κιλά και βρίσκεται σε ομάδα υψηλού κινδύνου για καρδιακές παθήσεις.

Ο Lee είπε ότι η NIS είπε στους νομοθέτες ότι ο Kim παρουσίαζε συμπτώματα υψηλής αρτηριακής πίεσης και διαβήτη από τα πρώτα 30 του χρόνια. Μια άλλη βουλευτής, η Park Sunwon, είπε ότι η NIS πιστεύει ότι η παχυσαρκία του Kim συνδέεται με το ποτό, το κάπνισμα και το άγχος του.