Μια νέα διαφήμιση, που δημιούργησε η Google για τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, και η οποία προβλήθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, προκάλεσε πληθώρα αρνητικών σχολίων.

Στην εν λόγω διαφήμιση με τίτλο «Dear Sydney» εμφανίζεται ένας πατέρας να αφηγείται τον θαυμασμό της κόρης του για την Αμερικανίδα εμποδίστρια, δρομέα ταχύτητας και χρυσή Ολυμπιονίκη, Sydney McLaughlin-Levrone.

Οι αντιδράσεις προκλήθηκαν με αφορμή το γεγονός ότι στη διαφήμιση ο πατέρας αποφασίζει να χρησιμοποιήσει το chatbot τεχνητής νοημοσύνης της Google, για να συντάξει μία επιστολή προς την αθλήτρια, αντί να πάει ο ίδιος να βοηθήσει την κόρη του.

Δείτε τη διαφήμιση:

Google + Team USA — Dear Sydney

Σύμφωνα με χρήστες των social media, αλλά και ατόμων που είδαν τη διαφήμιση στο Youtube, η διαφήμιση προωθεί ένα ανησυχητικό όραμα για τη γονική μέριμνα, με την τεχνητή νοημοσύνη να αντικαθιστά τις ουσιαστικές ανθρώπινες αλληλεπιδράσεις.


Δεκαπλάσια τα dislikes από τα likes

Μάλιστα, οι αντιδράσεις ήταν τόσο έντονες, με τα dislikes στο Youtube να είναι δεκαπλάσια από τα likes, και ως εκ τούτου, η Google απενεργοποίησε τα σχόλια κάτω από το βίντεο.

Μιλώντας στο SFGATE, ένας αντιπρόσωπος της Google προσπάθησε να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της Google σχετικά με τη διαφήμιση αναφέροντας: «Πιστεύουμε ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αποτελέσει ένα σπουδαίο εργαλείο για την ενίσχυση της ανθρώπινης δημιουργικότητας, αλλά δεν μπορεί ποτέ να την αντικαταστήσει. Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε μια αυθεντική ιστορία που να γιορτάζει την ομάδα των ΗΠΑ». Και πρόσθεσε: Παρουσιάζει μια πραγματική λάτρης του στίβου και τον πατέρα της και έχει ως στόχο να δείξει πώς η εφαρμογή Gemini μπορεί να αποτελέσει ένα σημείο εκκίνησης, έναυσμα για σκέψη ή ένα πρώιμο προσχέδιο για κάποιον που αναζητά ιδέες για το γραπτό του».

Φωτογραφία: ΑΡ