Στην αντίδραση της συζύγου του, Μελάνιας αναφέρθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ μιλώντας για την απόπειρα δολοφονίας του από τον 20χρονο Τόμας Μάθιου Κρουκς κατα τη διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας.

Ο πρώην πρόεδρος της Αμερικής και υποψήφιος για την προεδρία σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο Fox News ανέφερε αρχικά ότι η σύζυγός του παρακολουθούσε ζωντανά από την τηλεόραση την προεκλογική του ομιλία. «Έβλεπε, έβλεπε ζωντανά. Ήταν παντού. Ήταν στην τηλεόραση» είπε μιλώντας στη δημοσιογράφο Λόρα Ίνγκραχαμ και πρόσθεσε: «Η Μελάνια δυσκολεύεται ακόμη να μιλήσει για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον μου στις 13 Ιουλίου. Δεν πειράζει, αυτό σημαίνει ότι της αρέσω -- με αγαπάει. Θα μπορούσε να μιλάει γι' αυτό ελεύθερα, δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι είναι το καλύτερο. Είτε της αρέσω, είτε με αγαπάει, αυτό είναι ωραίο».





Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Τραμπ πρόσθεσε ότι παρά τα όσα συνέβησαν εκείνη την ημέρα, συνεχίζει να έχει συμπάθεια για τους πράκτορες των Mυστικών Yπηρεσιών, παρά το γεγονός ότι απέτυχαν να τον προστατέψουν. Υπενθυμίζεται ότι η διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών, Κίμπερλι Τσιτλ παραιτήθηκε μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ.

Ο ίδιος σχολίασε ότι: «Έπρεπε να ήταν κάποιος στην ταράτσα, έπρεπε να επικοινωνήσει με την τοπική αστυνομία και να δούμε αυτόν τον τύπο, ο οποίος ήταν πολύ ταραγμένο άτομο... Τι θα λέγατε για τους οπαδούς του Τραμπ που ούρλιαζαν για αυτόν;»