Αντιδράσεις προκάλεσε η κίνηση μιας τουρίστριας στη Φλωρεντία, αφού εκείνη επέλεξε να μπει σε ένα συντριβάνι και να κολυμπήσει τόπλες.

Η ξανθιά γυναίκα, μιλούσε αγγλικά και φαίνεται σε βίντεο να κολυμπά στο συντριβάνι στην Piazza Santo Spirito της Φλωρεντίας φορώντας μόνο ένα μαύρο εσώρουχο

Μάλιστα δεν έμεινε μόνο εκεί, αλλά κάλεσε κι άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμά της, ρωτώντας τους: «Θα μπεις κι εσύ μέσα;». Ωστόσο, κανείς δεν φάνηκε να θέλει να ακολουθήσει το παράδειγμά της.



«Η ντροπή πρέπει να επιστρέψει στη μόδα»

Το εν λόγω βίντεο δημοσιεύθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στον λογαριασμό «Welcome to Florence», με τους ντόπιους να αντιδρούν και έναν από αυτούς να σχολιάζει: «Η ντροπή πρέπει να επιστρέψει στη μόδα».

Αρκετοί χαρακτήρισαν τη συμπεριφορά της ασεβή, ενώ κάποιοι άλλοι αστειεύθηκαν σχολιάζοντας, ότι παρόλο που φαινομενικά δεν επιβλήθηκε πρόστιμο για αυτό, πιθανότατα θα αρρωστήσει από το κολύμπι στο βρώμικο νερό.




Το εν λόγω περιστατικό έρχεται λίγες μέρες αφότου μια άλλη τουρίστρια, της οποίας η εθνικότητα δεν είναι γνωστή, σκαρφάλωσε στο άγαλμα του Βάκχου της Giambologna στην περιοχή Borgo San Jacopo της Φλωρεντίας, για να αναπαραστήσει σκηνές σεξ με το διάσημο έργο τέχνης.

florentia1

Αξιωματούχοι απαιτούν σκληρή καταστολή «μηδενικής ανοχής» στους ασεβείς παραθεριστές, με την αρχηγό της αστυνομίας Antonella Ranaldi να αναφέρει: «Οι τουρίστες είναι ευπρόσδεκτοι, αλλά πρέπει να υπάρχει σεβασμός στα μνημεία μας, είτε είναι πρωτότυπα είτε αντίγραφα. Επίσης γιατί αμφιβάλλω ότι αυτή η κυρία, που έχει το φταίξιμο μου, ξέρει τη διαφορά».

Τέλος, η Patrizia Asproni από την Confcultura, μια οργάνωση πολιτιστικής κληρονομιάς σχολίασε: «Η Φλωρεντία είναι μια πόλη που δεν κάνει τους επισκέπτες να τη σέβονται. Αυτές οι συνεχείς εκδηλώσεις ασέβειας και αγένειας συμβαίνουν επειδή ο καθένας αισθάνεται ότι δικαιούται να κάνει ό,τι θέλει ατιμώρητα».