Αλλάζει το πολιτικό σκηνικό στη Μέση Ανατολή, μετά τη δολοφονία του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, στο Ιράν. Την ίδια ώρα, ήδη έρχονται στη δημοσιότητα οι πρώτες πληροφορίες γύρω από τον θάνατό του.

Ειδικότερα, ιρανική πηγή ισχυρίζεται ότι ο πύραυλος που έπληξε το σπίτι του αρχηγού της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, το βράδυ της Τρίτης (30.7.2024) στην πρωτεύουσα του Ιράν, την Τεχεράνη, εκτοξεύτηκε από ισραηλινό αεροσκάφος.

Διαβάστε ακόμα: Δολοφονία Χανίγια: Ο κόσμος έγινε καλύτερος μετά τον θάνατό του, λέει Ισραηλινός υπουργός

Κατά την ίδια πηγή, το ισραηλινό αεροσκάφος που αφαίρεσε τη ζωή του Χανίγια βρισκόταν έξω από τον ιρανικό εναέριο χώρο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d33gj3paq2k1)

Νωρίτερα, η Χαμάς σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι ο πολιτικός ηγέτης της οργάνωσης, Ισμαήλ Χανίγια, δολοφονήθηκε στην Τεχεράνη, κάνοντας λόγο για «ύπουλη σιωνιστική επιδρομή».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως το κίνημα θρηνεί τον θάνατο του Ισμαήλ Χανίγια σε «ύπουλη σιωνιστική επιδρομή στο ακίνητο όπου διέμενε στην Τεχεράνη».

Στέλεχος Χαμάς για δολοφονία Χανίγια: "Άνανδρη ενέργεια" του Ισραήλ

Επίσης, στέλεχος της Χαμάς έκανε λόγο για «άνανδρη ενέργεια» του Ισραήλ, η οποία «δεν θα μείνει ατιμώρητη», σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Ακσά, που πρόσκειται στο κίνημα.

Σημειώνεται πως την πληροφορία ότι ο ηγέτης της Χαμάς δολοφονήθηκε στο Ιράν δημοσιοποίησαν επίσης οι Φρουροί της Επανάστασης -επίλεκτο σώμα των ενόπλων δυνάμεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας-, σύμφωνα με ιρανικά Μέσα Ενημέρωσης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d33gibg9huq9)

Πηγή: onalert.gr