Η δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, σε αεροπορική επιδρομή στην Τεχεράνη αποτελεί «ειδεχθές τρομοκρατικό έγκλημα», λένε οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν αντάρτες Χούθι της Υεμένης.

«Η στοχοποίησή του είναι ένα ειδεχθές τρομοκρατικό έγκλημα και μια κατάφωρη παραβίαση των νόμων και των ιδανικών αξιών» ανέφεραν εκπρόσωποι της οργάνωσης και πρόσθεσαν: «Ο Νετανιάχου επέστρεψε από την Αμερική με πράσινο φως για δολοφονίες. Η Αμερική εμπλέκεται σε όλα όσα συμβαίνουν και πρέπει να πληρώσει το τίμημα».

Οι αντάρτες της Υεμένης εκτοξεύουν από τον Νοέμβριο μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους κατά της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα και κατά στόχων στο Ισραήλ, λέγοντας ότι ενεργούν σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ένα φονικό χτύπημα μη επανδρωμένου αεροσκάφους των Χούθι στο Τελ Αβίβ προκάλεσε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στο λιμάνι της Χοντέιντα, από τις οποίες σκοτώθηκαν εννέα άνθρωποι και προκλήθηκε μια τεράστια κόλαση.

Με βλήμα από αέρος η δολοφονία του Χανίγια

Στο μεταξύ, ο λιβανέζικος ειδησεογραφικός ιστότοπος «al Mayadeen» που υποστηρίζει τη Χεζμπολάχ ανέφερε, επικαλούμενος ιρανική πηγή, ότι ο πύραυλος που χρησιμοποιήθηκε για να δολοφονηθεί ο Χανίγια σε πλήγμα σε κατοικία που έμεναν βετεράνοι πολέμου στην Τεχεράνη εκτοξεύτηκε από άλλη χώρα και όχι από το εσωτερικό του Ιράν.
Για το ίδιο θέμα, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν, IRNA, ανέφερε πως για τη δολοφονία του Χανίγια χρησιμοποιήθηκε ένα «βλήμα κατευθυνόμενο από αέρος».