Στο νοσοκομείο διακομίστηκαν δεκάδες εργαζόμενοι από τα γραφεία της μητρικής εταιρείας του TikTok, ByteDance, μετά από τροφική δηλητηρίαση που υπέστησαν.

*Διαβάστε εδώ: Μπαράζ γεωμαγνητικών καταιγίδων απειλούν τη Γη το επόμενο διήμερο

Σύμφωνα με το BBC, 60 άτομα εμφάνισαν συμπτώματα γαστρεντερίτιδας την Τρίτη 30/07, και εξ αυτών οι 57 νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομείο.

Όπως ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης, 17 ασθενοφόρα έσπευσαν στο κτίριο που στεγάζεται η εταιρεία στη Σιγκαπούρη.


Αναζητούν τα αίτια της τροφικής δηλητηρίασης των εργαζομένων 

Αξιωματούχοι υγείας και ασφάλειας τροφίμων ερευνούν το περιστατικό τροφικής δηλητηρίασης, ενώ και η ByteDance εξετάζει τι προκάλεσε την ασθένεια των υπαλλήλων της.

«Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων μας και έχουμε λάβει άμεσα μέτρα για την υποστήριξη όλων των εργαζομένων που επλήγησαν, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για την παροχή φροντίδας», δήλωσε εκπρόσωπος της ByteDance στο BBC.

«Διερευνούμε το θέμα και συνεργαζόμαστε με τις αρμόδιες αρχές για το θέμα αυτό», πρόσθεσε.

Σε κοινή τους δήλωση ο Οργανισμός Τροφίμων της Σιγκαπούρης (SFA) και το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι «οι υπεύθυνοι επιχειρήσεων τροφίμων πρέπει να διαδραματίσουν τον ρόλο τους τηρώντας τις ορθές πρακτικές ασφάλειας τροφίμων. Η SFA δεν θα διστάσει να λάβει μέτρα επιβολής κατά των παραβατικών επιχειρήσεων τροφίμων».

Το BBC σημειώνει ότι στα γραφεία της ByteDance δεν παρασκευάζεται ή μαγειρεύεται φαγητό και ότι χρησιμοποιεί τρίτους προμηθευτές τροφοδοσίας για την προμήθεια τροφίμων.