Η τρομακτική στιγμή που ένας Αυστραλός σέρφερ δέχθηκε επίθεση από έναν μεγάλο λευκό καρχαρία καταγράφηκε σε βίντεο, προκαλώντας σοκ. Το συμβάν έλαβε χώρα στην παραλία North Shore, στο Port Macquarie, στις 11 το πρωί της 23ης Ιουλίου.

Ο Κάι ΜακΚένζι, επαγγελματίας σέρφερ, καταγράφηκε να δίνει μάχη για να ξεφύγει από τον καρχαρία, προσπαθώντας ταυτόχρονα να παραμείνει στην επιφάνεια της θάλασσας. Ο καρχαρίας δάγκωσε τόσο άγρια τον ΜακΚένζι που του έκοψε το πόδι, το οποίο αργότερα ξεβράστηκε στην ακτή.

Το βίντεο της επίθεσης, που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, δείχνει την αγωνιώδη προσπάθεια του ΜακΚένζι να απομακρυνθεί από τον καρχαρία, ενώ η θάλασσα γύρω του κοκκινίζει από το αίμα.

Παρά το γεγονός ότι έχασε ένα πόδι, ο Κάι κατάφερε να επιστρέψει στην ακτή, όπου ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας χρησιμοποίησε το λουρί του σκύλου του για να του δέσει την πληγή.

Βίντεο: Η στιγμή που ο καρχαρίας επιτέθηκε στον σέρφερ

Horror footage of shark taking bite out of surfer as he desperately tries to escape

Ο δεινός σέρφερ μίλησε για την περιπέτεια που βίωσε σε ανάρτηση στο Instagram όπου σημείωσε ότι ο καρχαρίας που του επιτέθηκε ήταν ο μεγαλύτερος καρχαρίας που έχει δει ποτέ. Ευχαρίστησε όσους του συμπαραστάθηκαν και όσους έκαναν δωρεά στη σελίδα GoFundMe.

View this post on Instagram

A post shared by @kai_mckenzie

Στη συνέχεια μοιράστηκε μία φωτογραφία στην οποία είναι περιτριγυρισμένος από κοντινά του πρόσωπα στην οποία αστειεύτηκε για το πόδι του που λείπει.

View this post on Instagram

A post shared by @kai_mckenzie

Σύμφωνα με την αυστραλιανή εφημερίδα The Daily Telegraph, μετά την επίθεση κόσμος που ήταν στην παραλία κάλυψε το ακρωτηριασμένο πόδι του Κάι με πάγο και στο σημείο κλήθηκε παραϊατρικό προσωπικό. Ο σέρφερ και το ακρωτηριασμένο του πόδι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο και έπειτα ο σέρφερ διακομίστηκε σε εξειδικευμένο κέντρο τραυμάτων.