«Το Ιράν θα κάνει τους ‘’κατοχικούς τρομοκράτες’’ να μετανιώσουν για τη δολοφονία του Χανίγια», ανέφερε, στην πρώτη του δήλωση για τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς, ο νέος πρόεδρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας, Μασούντ Πεζεσκιάν.

«Σήμερα, το Ιράν θρηνεί το μαρτύριο του γενναίου ηγέτη της Παλαιστινιακής Αντίστασης Ισμαήλ Χανίγια», σημείωσε ο Ιρανός πρόεδρος στο Χ και συνέχισε: «Χθες ύψωσα το χέρι του και σήμερα πρέπει να μεταφέρω το φέρετρό του στους ώμους μου».

Διαβάστε ακόμα: Ισμαήλ Χανίγια: Οι πρώτες πληροφορίες για τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς - ''Σκοτώθηκε από πύραυλο του Ισραήλ'', λέει πηγή

«Ο δεσμός μεταξύ των δύο περήφανων εθνών του Ιράν και της Παλαιστίνης θα είναι ισχυρότερος από πριν και ο δρόμος της αντίστασης και της υπεράσπισης των καταπιεσμένων θα ακολουθηθεί ισχυρότερος από ποτέ. Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν θα υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητα και την τιμή της και θα κάνει τους κατοχικούς τρομοκράτες να μετανιώσουν για τη δειλή τους ενέργεια», συμπλήρωσε ο Πεζεσκιάν.

New York Times: Σε σοκ η κυβέρνηση του Ιράν με τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια

Παράλληλα, δημοσιογράφος των New York Times ανέφερε σήμερα, το πρωί της Τετάρτης, ότι αξιωματούχοι της ιρανικής κυβέρνησης ήταν «απολύτως σοκαρισμένοι» από τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η δολοφονία είναι ένα τεράστιο πλήγμα στη φήμη του Ιράν για την ασφάλεια, σε μια εποχή που θέλει να προβάλει την ισχύ του στην περιοχή.

Την ίδια ώρα, ο Μοχζέν Ρεζαϊέ, ένας πρώην διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, προειδοποίησε σήμερα ότι το Ισραήλ θα «πληρώσει βαρύ τίμημα» για τη δολοφονία του Χανίγια στην Τεχεράνη, μετέδωσαν ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα δήλωση του πρώην αξιωματούχου του επίλεκτου σώματος των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d33gj3paq2k1)