Ενήμερος για τις αναφορές ότι ο ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, έχει δολοφονηθεί, δήλωσε πως είναι ο Άντονι Μπλίνκεν, προσθέτοντας ωστόσο πως παραμένει επικεντρωμένος στην επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα.

*Διαβάστε εδώ: Ισμαήλ Χανίγια: Απέσυρε η ισραηλινή κυβέρνηση την ανάρτηση “εξουδετερώθηκε”

Ο Άντονι Μπλίνκεν έκανε τα σχόλια αυτά σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη 31/07, στη Σιγκαπούρη, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

«Δεν υπάρχει τίποτα που να κάνει λιγότερο σημαντική την επίτευξη εκεχειρίας, η οποία είναι προφανώς προς το συμφέρον των ομήρων και της επιστροφής τους στην πατρίδα, είναι προφανώς προς το συμφέρον των Παλαιστινίων που υποφέρουν τρομερά κάθε μέρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

«Παιδιά, γυναίκες, άντρες στη Γάζα έχουν βρεθεί σε διασταυρούμενα πυρά της Χαμάς. Είναι βαθύτατα προς το συμφέρον της προσπάθειας να βάλουμε τα πράγματα σε μια καλύτερη πορεία», πρόσθεσε ο Μπλίνκεν.


Σοβαρές αμφιβολίες από τον πρωθυπουργό του Κατάρ για την επίτευξη εκεχειρίας

Την ίδια στιγμή, πάντως, ο πρωθυπουργός του Κατάρ σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι, της χώρας που φιλοξενεί τις διαπραγματεύσεις εκεχειρίας, εξέφρασε τις σοβαρές αμφιβολίες του για νέα συμφωνία με βάση τα τελευταία δεδομένα.

«Οι πολιτικές δολοφονίες και οι συνεχιζόμενες στοχοποιήσεις αμάχων στη Γάζα, ενώ οι συνομιλίες συνεχίζονται, μας οδηγούν στο ερώτημα: πώς μπορεί να πετύχει η διαμεσολάβηση όταν το ένα μέρος δολοφονεί τον διαπραγματευτή της άλλης πλευράς; Η ειρήνη χρειάζεται σοβαρούς εταίρους και μια παγκόσμια στάση απέναντι στην περιφρόνηση της ανθρώπινης ζωής», είπε χαρακτηριστικά.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d33o3fco664x)