Η Βενετία θα περιορίσει από αύριο, Πέμπτη 1η Αυγούστου, το μέγεθος των γκρουπ τουριστών στα 25 άτομα, σε μια νέα προσπάθεια μείωσης του αντικτύπου του υπερτουρισμού στη Γαληνοτάτη.

*Διαβάστε εδώ: Βενετία: Επιτυχημένο το μέτρο με το εισιτήριο εισόδου για τους τουρίστες - Πόσα έβγαλαν

Μετά το επιτυχημένο πείραμα με το εισιτήριο εισόδου στη Βενετία για τους τουρίστες, οι τοπικές Αρχές θα απαγορεύουν επίσης στους ξεναγούς να χρησιμοποιούν τηλεβόες.

Τα μέτρα αποσκοπούν στην «προστασία της γαλήνης των κατοίκων» και στη διασφάλιση της καλύτερης μετακίνησης των πεζών στην πόλη.


Βενετία: Πρόστιμα για τους τουρίστες που δεν συμμορφώνονται με τα νέα μέτρα

Οι Αρχές αποφάσισαν ακόμη την επιβολή προστίμων ύψους από 25 έως 500 ευρώ σε όσους δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα, τα οποία προγραμματίζονταν να ισχύσουν από τον Ιούνιο, αλλά αναβλήθηκαν για τις αρχές Αυγούστου.

Τα περιοριστικά μέτρα θα ισχύουν στο ιστορικό κέντρο της Βενετίας καθώς και στα νησιά Μουράνο, Μπουράνο και Τορτσέλο της λιμνοθάλασσας.

Ωστόσο, υπάρχουν και εξαιρέσεις αναφορικά με τα μέτρα για τον μέγιστο αριθμό των τουριστικών γκρουπ, αφού εξαιρούνται τα παιδιά ηλικίας έως και δύο ετών, αλλά και οι φοιτητές και όσοι επισκέπτονται τη Βενετία στο πλαίσιο εκπαιδευτικού ταξιδιού.

Το πιλοτικό πρόγραμμα με την επιβολή εισιτηρίου εισόδου στους τουρίστες διήρκεσε 29 ημέρες και έληξε τον Ιούλιο, ενώ θα ακολουθήσει μια περίοδος διαβουλεύσεων αναφορικά με το πώς θα προχωρήσουν μελλοντικά οι Αρχές της Βενετίας με το πρότζεκτ, που παρακολούθησαν στενά για να το αντιγράψουν κι άλλοι μεγάλοι τουριστικοί προορισμοί στην Ευρώπη.