Άτομα από το περιβάλλον του πρίγκιπα Χάρι ισχυρίστηκαν σήμερα (31/7) ότι ο βασιλιάς Κάρολος δεν απαντά πλέον στις κλήσεις και τις επιστολές του, καθώς το χάσμα μεταξύ τους βαθαίνει, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Ο Χάρι και ο βασιλιάς Κάρολος είδαν για τελευταία φορά ο ένας τον άλλον αυτοπροσώπως τον Φεβρουάριο, όταν συναντήθηκαν για 45 λεπτά στο Λονδίνο μετά τη διάγνωση του καρκίνου του μονάρχη, ωστόσο πηγές κοντά στον Δούκα του Σάσεξ δήλωσαν ότι η επικοινωνία τους έχει επιδεινωθεί έκτοτε, έπειτα από αυξανόμενες εντάσεις σχετικά με την προσπάθεια του δούκα να εξασφαλίσει την ασφάλεια τη δική του και της οικογενείας του, όταν βρίσκονται στη Βρετανία.

Ο Χάρι λέγεται ότι φοβάται για την ασφάλεια της συζύγου του, Μέγκαν Μαρκλ, και των παιδιών του -πρίγκιπα Άρτσι και πριγκίπισσας Λίλιμπετ- και πιστεύει ότι ο βασιλιάς έχει τη δύναμη να παρέμβει στην εν εξελίξει δικαστική του υπόθεση με το υπουργείο Εσωτερικών.

Πηγές δήλωσαν στο αμερικανικό περιοδικό People ότι το θέμα της ασφάλειας ξεκίνησε ως σημείο απογοήτευσης μεταξύ πατέρα και γιου, αλλά τώρα έχει εξελιχθεί σε «πλήρη σιωπή».

"Ο βασιλιάς Κάρολος δεν σηκώνει το τηλέφωνο όταν τον καλεί ο πρίγκιπας Χάρι"

Ένας φίλος του Χάρι δήλωσε: «Ακούει “δεν είναι διαθέσιμος αυτή τη στιγμή”. Οι κλήσεις του μένουν αναπάντητες. Έχει προσπαθήσει να επικοινωνήσει για την υγεία του βασιλιά, αλλά και αυτές οι κλήσεις μένουν αναπάντητες».

Οι αποφάσεις σχετικά με την ασφάλεια του δούκα λαμβάνονται από την Εκτελεστική Επιτροπή για την Προστασία των Βασιλικών Προσώπων και των Δημόσιων Προσώπων (Ravec), η οποία αποτελεί μέρος του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Χάρι επισκέφθηκε για τελευταία φορά το Ηνωμένο Βασίλειο τον Μάιο, για να γιορτάσει τη 10η επέτειο των Αγώνων Invictus, αλλά δεν κατάφερε να συναντήσει τον πατέρα του.

Ο εκπρόσωπος του δούκα δήλωσε τότε ότι αυτό οφειλόταν στο «πλήρες πρόγραμμα» του βασιλιά.

Τον Φεβρουάριο, ο Χάρι -ο οποίος τώρα ζει στο Μοντεσίτο της Καλιφόρνιας- έχασε την προσφυγή του στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου κατά της βρετανικής κυβέρνησης σχετικά με το δικαίωμά του σε κρατικά χρηματοδοτούμενη αστυνομική προστασία. Τότε, είχε πει σε δικαστή ότι δεν αισθανόταν άνετα να φέρει τα παιδιά του στη Βρετανία και ότι δεν μπορούσε να θέσει τη σύζυγό του «σε τέτοιο κίνδυνο».