Ακόμα μια σκηνή κάνει τον γύρο του κόσμου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού σε βίντεο φαίνεται ένας άνδρας, ο οποίος σίγουρα δεν είναι αθλητής, να βουτάει στην πισίνα, φορώντας ένα χρωματιστό παρδαλό μαγιό και να βγάζει ένα σκουφάκι που είχε καταλήξει στον πυθμένα της.

Και ενώ αρχικά οι θεατές σάστησαν βλέποντάς τον, στη συνέχεια άρχισαν να τον αποθεώνουν!

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Κυριακή κατά τη διάρκεια των προκριματικών αγώνων στα 100 μέτρα πρόσθιο γυναικών στο La Défense Arena και συγκεκριμένα μεταξύ τέταρτης και πέμπτης προκριματικής σειράς. Ο τέταρτος προκριματικός είχε ολοκληρωθεί, με τον πέμπτο να αργεί να ξεκινήσει, καθώς ένα άγνωστο αντικείμενο είχε εντοπιστεί στον πυθμένα της πισίνας.

Τότε ήταν που ξεπρόβαλε ο άνδρας με το παρδαλό μαγιό και κάνοντας ένα μακροβούτι, έβγαλε το σκουφάκι. Οι θεατές στην αρχή ήταν κάπως αμήχανοι, ωστόσο όταν αντιλήφθηκαν το τι έκανε, άρχισαν να τον αποθεώνουν, μετατρέποντάς τον σε ήρωα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Τελικά το σκουφάκι, που ήταν στον πυθμένα της πισίνας, άνηκε στην Αμερικανίδα κολυμβήτριας Έμα Γουέμπερ και της έφυγε κατά τον τέταρτο προκριματικό.



Ποιος ήταν ο άγνωστος άνδρας 

Ο μυστηριώδης άνδρας δεν είναι άλλος από έναν ναυαγοσώστη, ο οποίος κλήθηκε να ανασύρει το σκουφάκι από τον πυθμένα της πισίνας.

Βγαίνοντας από την πισίνα, έκανε ένα γρήγορο χαιρετισμό στους φιλάθλους πριν φτιάξει το μαγιό του και φύγει.

«Αυτή η κατάσταση είναι συνηθισμένη σε αγώνες κολύμβησης», ανέφερε εκπρόσωπος των Αγώνων στο CNN και συνέχισε: «Καθώς οι ναυαγοσώστες είναι οι μόνοι που φορούν μαγιό, εκτός από τους αθλητές, μπορεί να ζητηθεί να βγάλουν ένα αντικείμενο από τον πυθμένα της πισίνας πριν από τον επόμενο αγώνα. Σε αυτή την περίπτωση, το αίτημα διατυπώνεται στον ναυαγοσώστη που βρίσκεται πιο κοντά στο αντικείμενο».

Ο ναυαγοσώστης δεν ήθελε να κατονομαστεί, αλλά το αμερικανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NBC του έδωσε το παρατσούκλι "Bob the cap catcher".