Πολύ κοντά στην ανακοίνωση του υποψήφιου αντιπροέδρου των Δημοκρατικών βρίσκεται η Κάμαλα Χάρις η οποία έχει περιορίσει τη λίστα της σε δύο πρόσωπα. Τον κυβερνήτη της Πενσυλβάνια Τζος Σαπίρο και τον κυβερνήτη της Μινεσότα Τιμ Γουολς. Μάλιστα και οι δύο πολιτείες μπορεί να αποτελέσουν το «κλειδί» στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Κάμαλα Χάρις θα ανακοινώσει την τελική της επιλογή μέχρι αύριο Τρίτη και μάλιστα πριν την πρώτη προγραμματισμένη δημόσια εμφάνισή της με τον υποψήφιο αντιπρόεδρο στο Πανεπιστήμιο Τεμπλ στη Φιλαδέλφεια.

Σύμφωνα με πηγές είναι ασαφές, μέχρι στιγμής, εάν η Κάμαλα Χάρις έχει λάβει την οριστική της απόφαση. Ωστόσο η αυριανή συγκέντρωση θα αποτελέσει το εναρκτήριο λάκτισμα μίας πενθήμερης περιοδείας σε επτά πολιτείες που είναι πολύ πιθανό να κρίνουν το αποτέλεσμα των εκλογών.

Ο Τζος Σαπίρο θεωρείται ανερχόμενο αστέρι των Δημοκρατικών με υψηλά ποσοστά αποδοχής στην Πενσυλβάνια όπου οι 19 εκλέκτορες την καθιστούν ως μία πολιτεία που πρέπει πάση θυσία να κερδίσουν τόσο η νυν αντιπρόεδρος όσο και ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο κ. Σαπίρο είναι πρώην γενικός εισαγγελέας της Πολιτείας. Μάλιστα σε περίπτωση που επιλεγεί και εκλεγεί τότε θα γίνει ο πρώτος Εβραίος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, ενώ και η Κάμαλα Χάρις θα γίνει η πρώτη γυναίκα και η πρώτη Ασιατικοαμερικανή που εκλέγεται στην προεδρία της χώρας.

Ωστόσο η σθεναρή υποστήριξή του προς το Ισραήλ θα μπορούσε να αποξενώσει ορισμένους προοδευτικούς ψηφοφόρους, αν και θα μπορούσε επίσης να προσελκύσει μετριοπαθείς ψηφοφόρους και να αποδυναμώσει τις προσπάθειες των Ρεπουμπλικανών να μετατρέψουν τον πόλεμο Ισραήλ-Γάζας σε ζήτημα σφήνας για τους Δημοκρατικούς.

Από την πλευρά του ο 60χρονος Τιμ Γουολς, είναι βετεράνος της Εθνικής Φρουράς των ΗΠΑ και πρώην δάσκαλος. Μάλιστα τις τελευταίες εβδομάδες έχει αυξήσει το προφίλ του καθώς είναι ένθερμος υποστηρικτής της Κάμαλα Χάρις.