Δεν φάνηκε να πτοείται ο Έλον Μασκ από την ενόχληση που εξέφρασε χθες, Δευτέρα (5/8) η Ντάουνινγκ Στριτ σχετικά με την εκτίμηση που διατύπωσε ο ίδιος πριν μερικά 24ωρα ότι «ο εμφύλιος πόλεμος είναι αναπόφευκτος» στη Βρετανία.

Αφορμή για το σχόλιο του ιδιοκτήτη του ''Χ'' στάθηκαν τα άγρια επεισόδια στις αντιμεταναστευτικές διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται κάθε μέρα μετά τη σφαγή των τριών κοριτσιών στη βορειοδυτική Αγγλία.

Διαβάστε επίσης: Βρετανία: Συνεχίζεται για 7η μέρα η ακροδεξιά βία - Έπεσαν μολότοφ και τραυματίστηκαν αστυνομικοί

Ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ δήλωσε πως «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για σχόλια όπως αυτό». Και πρόσθεσε: «Αυτό που έχουμε δει σε αυτή τη χώρα είναι οργανωμένος τραμπουκισμός που δεν έχει θέση στους δρόμους μας ούτε στο διαδίκτυο... Μιλάμε για μια μειοψηφία τραμπούκων που δεν αντιπροσωπεύουν τη Βρετανία... Ο πρωθυπουργός δεν συμμερίζεται αυτά τα συναισθήματα [του Μασκ]».


musk_vretania1_


Ο Έλον Μασκ λίγες ώρες μετά πέρασε ξανά στην επίθεση, σχολιάζοντας βίντεο που ανήρτησε ο Βρετανός πρωθυπουργός, όπου τόνιζε ότι οι επιθέσεις εναντίον τζαμιών και μουσουλμάνων δεν θα γίνουν ανεκτές. «Δεν θα επρεπε να ανησυχείτε για επιθέσεις σε *όλες* τις κοινότητες;» διερωτήθηκε με νόημα, όμως δεν έμεινε εκεί, αφού μέσα στη νύχτα, σύμφωνα με την Daily Mail, «επιτέθηκε» και στη βρετανική αστυνομία, εκφράζοντας συμφωνία με ένα προσβλητικό σκίτσο που υπονοεί ότι οι Αρχές της χώρας αντιμετωπίζουν με δύο μέτρα και δύο σταθμά τους μετανάστες και τους ντόπιους.


musk_vretania2_

Στο πάνω μέρος του σκίτσου υπάρχει η καρικατούρα ενός άνδρα με κορδέλα στο κεφάλι που φέρει σημαία του Πακιστάν, ο οποίος κρατά μαχαίρι και λέει «σκοτώστε τους άπιστους», ενώ ένας αστυνομικός δίπλα του απαντά: «Είμαστε εδώ για να σας προστατεύσουμε». Στο κάτω μέρος του σκίτσου ένας άλλος άνδρας εμφανίζεται να λέει: «Δεν θέλω να μαχαιρώσουν τα παιδιά μου», και ο αστυνομικός τον κατηγορεί ως «ναζί».


musk_vretania3_

Ο χρήστης που ανέβασε το εν λόγω σκίτσο υποστήριζε στη λεζάντα ότι το κύρος της αστυνομίας του Ηνωμένου Βασιλείου έχει αμαυρωθεί, με τον Μασκ να σχολιάζει ότι όντως φαίνεται να υπάρχει μια άνιση αντιμετώπιση.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η λεγόμενη «αστυνόμευση δύο επιπέδων» είναι ένα αφήγημα που χρησιμοποιεί συχνά η ακροδεξιά σε μια προσπάθεια να υποκινήσει το φυλετικό μίσος, υπονοώντας ότι η αστυνομία αντιμετωπίζει ορισμένες ομάδες ανθρώπων με διαφορετικό τρόπο.