Τον Τιμ Γουόλς επέλεξε η Κάμαλα Χάρις ως υποψήφιο Αντιπρόεδρό της για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ στις 5 Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε το επιτελείο της.

Ο Γουόλς, εξελέγη με ποσοστό 53.9% έναντι του Ρεπουμπλικανού ανθυποψήφιού του Τζεφ Τζόνσον (42.4%), ορκίστηκε στο Σαιντ Πωλ, στις 7 Ιανουαρίου 2019, ως 41ος Κυβερνήτης της πολιτείας της Μινεσότας.

Ποιος είναι ο Τιμ Γουόλς

Ο Τίμοθι Τζέιμς Γόυολς είναι Αμερικανός πολιτικός και πρώην εκπαιδευτικός και στρατιωτικός, που υπηρετεί ως 41ος Κυβερνήτης της Μινεσότας από τον Ιανουάριο του 2019. Είναι μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος.

Προηγουμένως, υπηρέτησε ως Μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών για την 1η περιφέρεια της Μινεσότας, από το 2007 έως το 2019.

Γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1964, στο Γουέστ Πόιντ της Νεμπράσκα των Ηνωμένων Πολιτειών, και μεγάλωσε στο Τσάντρον της Νεμπράσκα.

Σπούδασε ποδόσφαιρο στο Πανεπιστήμιο Νοτρ Νταμ του Σάουθ Μπεντ (δεν έλαβε πτυχίο), και συνέχισε σπουδάζοντας κοινωνικές επιστήμες, στο Πολιτειακό Κολλέγιο στο Τσάντρον, λαμβάνοντας πτυχίο το 1989. Έκανε μεταπτυχιακό στην εκπαιδευτική ηγεσία στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, λαμβάνοντας δίπλωμα το 2001.

Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε ως εκπαιδευτικός, καθώς και υπηρέτησε ως στρατιωτικός στην εθνοφρουρά από το 1981 έως το 2005, και αφυπηρέτησε με το βαθμό του Επιλοχία.

Είναι παντρεμένος από το 1994, με την καθηγήτρια Αγγλικών, Γκουέν Γουίπλ, και έχουν μαζί 2 παιδιά.