Καζάνι που βράζει η Μέση Ανατολή με ένα επερχόμενο χτύπημα στο Ισραήλ να είναι αυτό που πολλοί περιμένουν, ωστόσο το ερώτημα παραμένει σχετικά με το αν θα χτυπήσει πρώτα η Χεζμπολάχ ή το Ιράν.
 
Ισραηλινοί αξιωματούχοι αναφέρουν πως η Χεζμπολάχ είναι περισσότερο προετοιμασμένη για να εξαπολύσει μεγάλη επίθεση τις επόμενες ημέρες, με το CNN, επικαλούμενο δύο πηγές, να αναφέρει ότι η Χεζμπολάχ φαίνεται ολοένα και πιο έτοιμη να ενεργήσει εναντίον του Ισραήλ, ενώ την ίδια ώρα αναμένεται και η απάντηση του Ιράν στις πρόσφατες δολοφονίες του Σουκρ και του Χανίγια.

Μία από τις πηγές ανέφερε ότι η Χεζμπολάχ κινείται πιο γρήγορα από το Ιράν στην προετοιμασία μιας επίθεσης, την οποία φαίνεται ότι θα εξαπολύσει τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με το CNN, πολλοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το Ιράν φαίνεται να συνεχίζει να εκτελεί τα σχέδιά του για αντίποινα.

Η δεύτερη πηγή ανέφερε ότι σε αντίθεση με το Ιράν, η Χεζμπολάχ μπορεί πιθανότατα να ξεκινήσει μια επίθεση, προσθέτοντας ότι δεν είναι σαφές εάν το Ιράν και η Χεζμπολάχ συνεργάζονται και με ποιο τρόπο για να πραγματοποιήσουν πιθανή επίθεση. Ορισμένοι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι μπορεί να μη συμφωνούν σχετικά με το πώς θα προχωρήσουν.


Είναι σε ετοιμότητα το Ισραήλ;

Αμερικανός στρατιωτικός αξιωματούχος φέρεται να είπε ότι η Τεχεράνη έχει ήδη κάνει ορισμένες από τις αναμενόμενες προετοιμασίες για μια μεγάλης κλίμακας επίθεση εναντίον του Ισραήλ.

Το Channel 12 ανέφερε ότι το Ισραήλ έχει διαμηνύσει τόσο στη Χεζμπολάχ όσο και στο Ιράν ότι οποιαδήποτε βλάβη σε αμάχους στο Ισραήλ θα είναι «κόκκινη γραμμή», η οποία θα οδηγήσει σε ασύμμετρη απάντηση. Με βάση το ρεπορτάζ, το Ισραήλ είναι έτοιμο για πιθανές επιθέσεις σε μη στρατιωτικές υποδομές ή στόχους στο εξωτερικό.

Το Channel 12 ανέφερε επίσης ότι ο υπουργός Άμυνας Γκαλάντ συμμετείχε σε σύσκεψη με θέμα την έκδοση προειδοποίησης τους Ισραηλινούς πολίτες, ωστόσο η απόφαση δεν ελήφθη, λόγω ανησυχιών μήπως η πληροφορία διαρρεύσει.

Τέλος, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του Ιράν, Μασούντ Πεζεσκιάν, φέρεται να παρακάλεσε τον Αγιατολάχ Χαμενεΐ να αποφύγει μια άμεση επίθεση στο Ισραήλ, προειδοποιώντας για τις συνέπειες.